Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

V Coroninijevem dvorcu zaključili projekt Varno na poti v šolo in domov

V petek, 2. decembra, je v Coroninijevem dvorcu potekala tradicionalna zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije “Varno na poti v šolo in domov”, ki jo je tudi letos izvedla Policijska uprava Nova Gorica za učence nižjih razredov osnovnih šol na severnem Primorskem in katere cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. Zaključno prireditev in razstavo najboljših del, ki bo na ogled do 9. decembra v Coroninijevem dvorcu so policisti pripravili v soorganizaciji s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šempeter-Vrtojba ter Občino Šempeter-Vrtojba.


Najmlajše sta pozdravila komandir Policijske postaje Nova Gorica Sejad Jušić in župan Občine Šempeter-Vrtojba mag. Milan Turk. Pozdravlne besede pa jim je namenil tudi predstavnik Sveta za  preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šempeter-Vrtojba Silvo Kokot. V svojih nagovorih so govorniki med drugim opozorili, da nevarnosti v cestnem prometu prežijo vsepovsod in da k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč lahko prispevajo prav vsi udeleženci cestnega prometa tudi z večjo previdnostjo in strpnostjo na naših cestah. Otroci in mladoletniki namreč sodijo v skupino t.i. šibkejših prometnih udeležencev, ki se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, sodijo pa med najranljivejše udeležence v cestnem prometu.

V nadaljevanju sta komandir Policijske postaje Nova Gorica Sejad Jušić in župan Občine Šempeter-Vrtojba mag. Milan Turk
najboljšim mladim avtorjem izbranih likovnih del, ki so jih prispevali učenci 3. razredov severnoprimorskih osnovnih šol, podelila praktične nagrade. V okviru letošnjega likovnega natečaja je na PU Nova Gorica prispelo kar 121
likovnih del med katerimi je tričlanska komisija v prostorih novogoriške policijske uprave 21. novembra 2016 opravila izbor 20. najboljših likovnih del mladih umetnikov.

 

Za bogat kulturni program pa so na prireditvi poskrbeli člani Policijskega orkestra in učenci 3. b in 5. b OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici.

Oglejte si tudi