Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

V zvezi s koronavirusom sprejeti prvi preventivni ukrepi na Goriškem

Obveščamo vas, da so v zdravstvenem domu do nadaljnjega odpovedali vse preventivne zdravstvene preglede za otroke. Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Nova Gorica Petra Kokoravec, bodo medicinske sestre, ki so na tem področju zaposlene, začasno premestili drugam. Zaradi povečanega števila telefonskih klicev bodo vzpostavili nove telefonske linije, na katerih bodo odgovarjali na vprašanja o koronavirusu. Od torka, 25. februarja, dalje bodo tako na voljo 3 nove telefonske številke za zdravstvene informacije v primeru suma okužbe s koronavirusom, in sicer:

  • > za odrasle od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 na tel. številki 051 656 580 ali 051 656 558,
  • > za otroke pa med 8.00 in 15.00 na tel. številko 051 656 509.

Prebivalce, ki sumijo, da so morebiti zboleli za koronavirusom, pa prosijo, naj jih pokličejo in naj nikar ne prihajajo v zdravstveni dom. Prebivalce v primeru znakov okužbe tako pozivajo, da ostanejo v domači oskrbi in se poslužujejo telefonskega posveta z osebnim zdravnikom oziroma na zgoraj navedenih telefonskih številkah.

 

V šempetrski bolnišnici bodo morebitne zbolele za koronavirusom napotili na poseben vhod na urgenci, kjer jih bo sprejelo medicinsko osebje. Do zapolnitve prostih postelj bodo morebitne bolnike pošiljali na zdravljenje v ljubljanski UKC.

 

Na previdnost in posebne ukrepe so opozorjene tudi vse šole in otroške vrtci. Od tam staršem otrok sporočajo, naj bolni otroci ostanejo doma, tudi če niso zboleli zaradi koronavirusa. Otroke pa bodo učitelji in vzgojitelji podučili o pogostejšem umivanju rok in kašljanju v rokav, kar pomeni najbolj učinkovito zaščito tudi pred širjenjem gripe, ki je še vedno prisotna na Goriškem. 

 

V Domu upokojencev Nova Gorica ter Domu Podsabotin so medtem preventivno prepovedali obiske, je povedal direktor Bojan Stante. Dnevni centri ostajajo odprti, a bodo obiskovalce prosili, naj začasno ne prihajajo. 

 

Oglejte si tudi