Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Objavljen poziv za predlaganje predstavnika javnosti v senatih za reševanje pritožb zoper policiste

Občina Šempeter-Vrtojba je prejela poziv Ministrstva za notranje zadeve za predlaganje predstavnika javnosti v senatih za reševanje pritožb zoper policiste, ki jih sestavljajo trije člani, in sicer pooblaščenec ministrice in dva predstavnika javnosti. Predstavnike javnosti na regionalni ravni na predlog lokalnih skupnosti z območja posamezne policijske uprave imenuje in razrešuje ministrica za notranje zadeve. Občine predlagajo število predstavnikov glede na število prebivalcev (po ključu: do 20.000 prebivalcev 1 predstavnik). Glede na navedeno lahko Občina Šempeter-Vrtojba predlaga enega (1) predstavnika.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba vas vabi, da posredujete predlog kandidature za predstavnika  javnosti v senatih za reševanje pritožb zoper policiste.

 

Predlog kandidature posredujete Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, vključno s podpisano izjavo kandidata, da soglaša s kandidaturo do torka, 15. 3. 2016, po pošti na naslov: Občina Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3 a, 5290 Šempeter pri Gorici, s pripisom »Za Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja«, po e-pošti na: info@sempeter-vrtojba.si ali osebno na sedežu občinske uprave v poslovnem času.

 
Celotno besedilo poziva
najdete TUKAJ.

Oglejte si tudi