Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Z akcijo #darujemkilometre prek Sv. Ota in drugih 11 pohodniških točk do Lune

Vsak deseti Slovenec živi s sladkorno boleznijo, preliminarni rezultati raziskave NIJZ pa razkrivajo, da je v Sloveniji še 79 tisoč oseb, pri katerih sladkorna bolezen še ni bila odkrita. V Zvezi društev diabetikov Slovenije zato že tretje leto zapored organizirajo akcijo ozaveščanja o bolezni #darujemkilometre. Z  njo spodbujajo Slovence in Slovenke k telesni aktivnosti, ki pripomore k celovitemu obvladovanju bolezni. Letos ima akcija še s posebej ambiciozni cilj: zbrati želijo 384.400 km, kolikor znaša razdalja od Zemlje do Lune. Sodelujoči lahko kilometre zbirajo od 1. junija na izbranih 12 pohodniških točkah po Sloveniji ali drugih pohodniških poteh, s tekom in kolesarjenjem.

12 pohodniških točk, med katerimi je na pobudo predsednika Društva diabetikov Nova Gorica, Stanislava Črviča, tudi naš Sv. Ot, je enakomerno razporejenih po Sloveniji, tako da bo vsak imel možnost lokalno prispevati svoje kilometre. Na vrhu vsake od točk bodo organizatorji spremljali število oseb, ki so jih obiskale, opravljene prehojene kilometre in skupno višinsko razdaljo.

Število sodelujočih oseb v akciji #darujemkilometre bodo organizatorji spremljali na Facebooku in Instagramu prek fotografij vaših športnih aktivnosti. Zato vse sodelujoče naprošajo, da se na vrhu vsake od 12 točk, na drugih pohodniških poteh, na teku ali kolesarjenju, fotografirate, pri objavi na družbenih omrežjih fotografijo označite s ključnikom #darujemkilometre in pripišete število opravljenih kilometrov. Če pa socialnih omrežji ne uporabljate, lahko fotografijo s pripisanim številom opravljenih kilometrov pošljete tudi prek e-pošte na zdds@siol.net.

Akcija #darujemkilometre traja vse do 14. novembra, svetovnega dneva sladkorne bolezni, ko bodo organizatorji sporočili število zbranih kilometrov. 

Vabljeni torej, da obiščete vseh 12 točk po Sloveniji, še posebej pa, da se povzpnete na Sv. Ot in prehodite krožno pot po trim stezi, ki predstavlja slabe 4 km dolgo pohodno pot v Občini Šempeter-Vrtojba. Vsak kilometer šteje!

Oglejte si tudi