Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
12°C
Oceni objavo

Priprave na srečanje Šempetrov 2014 v polnem teku

Krajevni odbor naselja Šempeter je kot organizator letošnjega že 14. srečanja Šempetrov v soboto, 5. aprila, sklical organizacijski sestanek, kjer je bil prisotnim predstavnikom Šempetrov podrobno predstavljen začrtan program letošnjega srečanja. Sestanka so se udeležili predstavniki iz Šempetra pri Piranu, Šempetra na Pivki, Šempetra na Kronski gori, Šempetra v Savinjski dolini, Šempetra (Otočec) in Špetra Slovenov iz Benečije. Opravičili so se le predstavniki Šempetra Bistrica ob Sotli.

 

14. srečanje se bo odvijalo, kot tradicija veleva, prvo soboto v juniju, torej 7. junija. Po sprejemu na šempetrskem trgu, se bodo udeleženci preselili v Športni center Hit, kjer bodo zanje organizirane razne športne aktivnosti oziroma bodo obiskovalci odšli na izlete in raziskovanja bližnje okolice. Na sestanku so bile prisotnim aktivnosti natančneje predstavljene. Zaradi lažjega načrtovanja in organizacije, so se prisotni poenotili glede časa prihodov, števila udeležencev iz posameznih Šempetrov in določili uro odhoda s prizorišča.

 

Priprave na tako zahteven projekt potekajo intenzivno že dalj časa in vključujejo delo 80 prostovoljcev in članov obeh krajevnih odborov Šempeter in Vrtojba ter številnih društev in posameznikov. Organizatorji verjamemo, da bo trud obrodil dobre sadove in bo pričakovanih 600 gostov poneslo domov naš Šempeter kar v najlepšem spominu.

Oglejte si tudi