Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Predlaganje članov volilnih odborov za izvedbo rednih volitev poslancev v Državni zbor RS

Predsednik Republike Slovenije je razpisal državnozborske volitve, ki bodo potekale v nedeljo, 24. aprila 2022. Volilna opravila se tako pričenjajo. Do 1. marca 2022 je mogoče predlagati člane volilnih odborov za izvedbo rednih volitev.

Na podlagi 41. člena Zakona o volitvah v državni zbor (Uradni list RS, št. 109/06 – ZVDZ-UPB, 54/07 – odločba US, 23/17 in 29/21; v nadaljevanju: ZVDZ) se pri imenovanju članov volilnih odborov najprej upoštevajo predlogi političnih strank, s katerih list kandidatov so bili na zadnjih volitvah v državni zbor izvoljeni kandidati, in sicer po vrstnem redu glede na število izvoljenih kandidatov, nato pa predlogi drugih političnih strank in lokalnih skupnosti ter njihovih delov.  Za nemoteno izvedbo volitev morajo okrajne volilne komisije imenovati predsednika in člane volilnega odbora. Ob tem Državna volilna komisija opozarja, da bodo morali člani volilnih odborov na dan glasovanja izpolnjevati PCT pogoj (preboleli, cepljeni, testirani). 

Prosimo vas, da pri predlaganju predsednika in članov volilnega odbora upoštevate določbo prvega odstavka 41. člena ZVDZ, ki določa, da je za člana volilnega odbora (oziroma za predsednika in njegovega namestnika) lahko imenovana samo oseba, ki ima volilno pravico in stalno prebivališče na območju volilnega okraja.

Predloge za imenovanje posredujte najkasneje do 28. 2. 2022 na enega izmed naslednjih načinov:

  • po klasični pošti na naslov Občina Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3a, 5290 Šempeter pri Gorici
  • po elektronski pošti: info@sempeter-vrtojba.si
  • prinesete osebno v sprejemno pisarno občine
  • vložite v nabiralnik, ki se nahaja na Coroninijevem dvorcu.

 

Predlogom je potrebno priložiti tudi soglasje kandidata, ki je priloga tega poziva.

Oglejte si tudi