Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

JUTRI
16°C
12°C
TOR.
16°C
13°C
6360

Pravila oglaševanja v Glasilu Občine Šempeter-Vrtojba za Lokalne volitve 2018 – redne volitve v občinske svete in redne volitve županov

Uredništvo Glasila Občine Šempeter-Vrtojba v skladu s 6. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 98/13 z dne 2911. 2013) obvešča vse, ki se zanimajo za predstavitev kandidatov za redne volitve v občinske svete in redne volitve županov – Lokalne volitve 2018 v Glasilu Občine Šempeter-Vrtojba, da je zadnji rok za oddajo prispevkov petek, 19. oktober 2018. Prispevke nam lahko pošljete na glasilo@sempeter-vrtojba.si.

6. člen Zakona o volilni in referendumski kampanji

  1. Izdajatelji medijev morajo najkasneje 45 dni pred dnem glasovanja na volitvah oziroma 25 dni pred dnem glasovanja na referendumu določiti in objaviti pravila (obseg, pogoje in način) za izrabo programskega časa oziroma časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov oziroma predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju.
  2. Radiotelevizija Slovenija v času volilne kampanje zagotavlja programski čas predstavitvi kandidatov oziroma mnenj o referendumskem vprašanju v skladu s tistimi določbami zakona, ki ureja Radiotelevizijo Slovenije, ki urejajo politično propagando v programih Radiotelevizije Slovenija.
  3. Izdajatelji drugih tiskanih in elektronskih medijev v neposredni ali posredni večinski javni lasti morajo zagotoviti vsem organizatorjem enake pogoje za objavljanje volilnih propagandnih sporočil, s pravili iz prvega odstavka tega člena pa morajo zagotoviti enakopravnost organizatorjem volilne kampanje pri predstavitvi kandidatov in njihovih programov, pri čemer se lahko predvidijo posebni termini ali prostor za politične stranke, ki so že zastopane v državnem zboru, ali za politične stranke in kandidatne liste, ki so že zastopane v predstavniških organih lokalnih skupnosti, in posebni termin ali prostor za politične stranke in kandidatne liste, ki še niso zastopane v državnem zboru oziroma v predstavniških organih lokalnih skupnosti.
Skladno z 19. členom odloka Glasila občine Šempeter-Vrtojba imajo organizatorji volilne kampanje v času volilne kampanje, ki ga določa zakon, na voljo po ½ strani formata A4 brezplačno za predstavitev kandidatov za župana in list. Obvestila, ki presegajo ta obseg, se plačujejo v skladu s cenikom za reklamne oglase in obvestila. Odgovorni urednik mora zagotoviti vsem organizatorjem enake pogoje za objavljanje.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi