Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Pogoji za brezplačno uporabo plakatnih mest za referendumsko kampanjo

Občina Šempeter-Vrtojba na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/2007, 103/2007 - ZPolS-D, 105/2008 - Odl. US, 11/2011, 28/2011 - Odl. US, 98/2013, 8/2015 in 6/2018- Odl. US ) objavlja POGOJE ZA BREZPLAČNO UPORABO PLAKATNIH MEST ZA REFERENDUMSKO KAMPANJO: za zakonodajni referendum o Zakonu o dolgotrajni oskrbi, za zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah Zakona o vladi republike Slovenije, za zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o radioteleviziji Slovenije.

1. Občina Šempeter - Vrtojba bo organizatorjem referendumske kampanje brezplačno zagotovila oštevilčena plakatna mesta na dveh lokacijah v Šempetru pri Gorici in dveh lokacijah v Vrtojbi s posamezno plakatno površino 0,7 m x 1 m.

2. Organizatorji referendumske kampanje morajo vlogo za uporabo brezplačnih plakatnih mest dostaviti najkasneje do 10. 11. 2022 do vključno 12. ure, na naslov: Občina Šempeter - Vrtojba, Trg Ivana Roba 3 a, 5290 Šempeter pri Gorici (glavna pisarna), priporočeno po pošti ali osebno, s pripisom "BREZPLAČNO PLAKATIRANJE – in navesti ime REFERENDUMA, ali jo pošljejo po elektronski pošti na naslov: info@sempeter-vrtojba.si do navedenega datuma in ure.

3. Javno žrebanje oštevilčenih plakatnih mest bo 15. 11. 2022, ob 10. uri v sejni sobi Občine Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3 a, v Šempetru pri Gorici.

4. V kolikor bo organizator referendumske  kampanje  vlogo oddal po izteku roka, se mu bo omogočilo uporabo brezplačnega plakatnega mesta v kolikor bodo le ta še prosta, in sicer po vrstnem redu prispelih vlog.

5. Na drugih lokacijah je možno plakatiranje na plačljivih plakatnih mestih v skladu z Odlokom o upravljanju z objekti in napravami za oglaševanje v Občini Šempeter - Vrtojba (Uradni list RS, št. 74/2020).

6. Organizatorji volilne kampanje dostavijo plakate na sedež občine. Plakate namešča in odstranjuje Režijski obrat občine Šempeter - Vrtojba.

7. Organizatorji referendumske kampanje morajo v vlogi za uporabo brezplačnih plakatnih mest navesti ime in priimek odgovorne osebe za nameščanje plakatov in kontaktno številko.

8. Za odstranitev plakatov, nameščenih v nasprotju z navedenimi pogoji, je pristojen  Režijski obrat Občine Šempeter - Vrtojba, ki plakate odstrani na stroške organizatorja referendumske kampanje.

Oglejte si tudi