Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

V uporabo uradno predani prenovljeni prostori Podružnične glasbene šole v Šempetru skupaj z dvorano za šolske nastope

V ponedeljek, 30. maja 2022, sta župan mag. Milan Turk in ravnatelj Glasbene šole Nova Gorica Sandi Vrabec slovesno prerezala trak in s tem tudi uradno v uporabo predala prenovljene prostore Podružnične glasbene šole Šempeter pri Gorici skupaj z dvorano za šolske nastope.

Podružnična glasbena šola je namreč v šolsko leto 2021/22 vstopila širša, večja, svetlejša. Občina Šempeter - Vrtojba je prisluhnila potrebam Glasbene šole Nova Gorica in v tem šolskem letu dosegla, da je podružnična glasbena šola pridobila celotno tretje nadstropje zgradbe, v kateri sicer že več let poteka pouk. Tisti učitelji, ki so poučevali v manjših učilnicah, so se v tem šolskem letu preselili v večje. Učenci imajo tako boljše pogoje za učenje, možnost dela v svetlejših in prostornejših učilnicah, kar je v luči teh nenavadnih časov, ko je varna razdalja med nami pomembna, toliko bolj dragoceno. Manjše učilnice so postale ‘vežbalnice’ in čakalnice, v katerih se otroci lahko učijo ali vadijo, ko čakajo na svojo lekcijo.

Občina Šempeter - Vrtojba je sodelovala tudi pri obnovi dvorane, pri čemer je bil demontiran obstoječi prvotni kovinski strop, montiran kasetni strop z akustičnimi ploščami, vgrajene so bile nove LED luči in obnovljena elektro instalacija. Vrednost omenjenih del je bila 4.941,00 EUR. Dvorana je dobila tudi novi oder, za kar je občina odštela še 4.857,43 EUR. Kako lepo sedaj v njej zveni, so na koncertu, ki ga je glasbena šola pripravila ob tej priložnosti, dokazali pianisti Gabrijel Vezjak, Mihaela Olivo, Ivana Marussi in Tjaša Veselič, kontrabasist Jakob Prislan, flavtistke Pia Ptičak, Nika Pahor in Aneja Žorž, kitaristka Anika Stres ter Anja Kerševan na harmoniki.

Oglejte si tudi