Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Povabilo k posredovanju predloga kandidature za predstavnika v Sosvet za zagotavljanje večje varnosti

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba (v nadaljevanju: KMVVI) vas vabi, da posredujete predlog kandidature za predstavnika v Sosvet za zagotavljanje večje varnosti občanov Občine Šempeter-Vrtojba.

 

Zakon o organiziranosti in delu v policiji (Uradni list RS, št. 15/13, 11/14 in 86/15in 77/217) v 35. členu določa, da Policijske uprave in območne policijske postaje v okviru svojih pristojnosti sodelujejo z organi samoupravnih lokalnih skupnosti na področjih, ki se nanašajo na izboljšanje varnosti v samoupravni lokalni skupnosti. Sporazumno ustanavljajo svete, sosvete, komisije ali druge dogovorjene oblike partnerskega sodelovanja za zagotavljanje večje varnosti.

 

Občinski svet Občine Šempeter–Vrtojba je sprejel Odlok o ustanovitvi Sosveta za zagotavljanje večje varnosti občanov (Uradne objave št. 3/02 in spremembe Uradni list RS, št. 13/11), s katerim določa delovno področje, naloge, sestavo in delovanje sosveta.

 

Sosvet ima 8 stalnih članov, ki so njegovi člani po funkciji. Mandat članov traja štiri leta oziroma do izteka mandata občinskemu svetu.

 

Sosvet sestavljajo:

  1. Župan – predsednik sosveta
  2. Predstavnik Policijske postaje Šempeter
  3. Neposredni vodja organa v katerem deluje redarska služba 
  4. Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu
  5. Predstavnik, ki ga imenuje občinski svet
  6. Predstavnik Krajevnega odbora Šempeter pri Gorici
  7. Predstavnik Krajevnega odbora Vrtojba
  8. Predstavnik Osnovne šole Ivana Roba Šempeter pri Gorici.

Naprošam Vas, da predlog kandidature, vključno s podpisano izjavo kandidata, da soglaša s kandidaturo (v prilogi) posredujete po pošti na naslov: Občina Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3a, 5290 Šempeter pri Gorici, s pripisom »Za komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja« ali po e-pošti na: info@sempeter-vrtojba.si oz. oddate osebno na sedežu občinske uprave do vključno 11. februarja 2019.

 

Komisija bo prejete predloge obravnavala na seji komisije dne, 12. februarja 2019.

 

Predsednica komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

Monika Gorjan Zavadlav, l.r.

Oglejte si tudi