Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

JUTRI
21°C
13°C
TOR.
18°C
12°C
5873

Počitnice se iztekajo, naj bo pot v šolo varna!

Počitnice se iztekajo in šole že čakajo pripravljene na svoje učenke in učence. Da bi bila njihova pot v šolo in domov varna, vsako leto poskrbijo policisti, ki izvajajo različne aktivnosti. V prvih šolskih dneh med drugim izvajajo tudi poostren nadzor prometa v okolici šol, predvsem z namenom kontrole hitrosti in umirjanja prometa. Slednje je še posebej pomembno v prvih dneh pouka, ko otroci prihajajo v šolo in se vračajo domov še povsem razigrani ter pod vtisom počitniških doživetij.

Staršem otrok, ki bodo letos prvič sami na šolskih poteh, svetujemo, naj to pot večkrat prehodijo skupaj s svojimi otroci ter jih še posebej opozorijo na pravilno ravnanje in morebitne prometne pasti. Staršem, ki otroke vozijo v šolo, pa polagamo na srce in razum, naj na šolskih parkiriščih upoštevajo prometni red, predvsem pa varnost – naj ne ustavljajo na avtobusnih postajališčih ali na cesti, otrok naj iz avtomobila izstopa na varni strani, naj si vzamejo raje več časa za prevoz otroka v šolo, z manj nestrpnosti bo več varnosti.

Vsi tisti šolarji, ki ste spretni na kolesu, se lahko po varni šolski poti odpravite tudi s kolesom. Občina Šempeter-Vrtojba v zadnjih letih mnogo vlaga v celovito izgradnjo površin za kolesarje in pešce, ki omogočajo udeležencem v prometu izbiro kolesarjenja ali hoje – bodisi v službo, šolo ali po opravkih. S tem poskrbite za aktiven življenjski slog, obenem pa veliko pripomorete tudi k zmanjšanju prometne konice, pa še okolje vam bo hvaležno! 

Srečno in varno vsem šolarkam in šolarjem!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi