Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Nastaja prvo krožno križišče v občini

Nevarno križišče v Bazari bo kmalu spremenjeno v montažno krožišče, s čimer se bo v Občini Šempeter-Vrtojba bistveno izboljšala prometna varnost. Gradbinci so v torek, 20. novembra, že začeli z deli. Za zdaj bo krožišče montažno, na Direkciji RS za ceste (DRSC) pa pravijo, da bodo dela v kolikor bodo vremenske razmere to dopuščale, zaključena predvidoma v mesecu decembru.

Nevarnih točk v Šempetru je več. Poleg omenjenega križišča v Bazari, so to še križišča pri bolnišnici, policijski postaji, ABK in Letriki. Podobno kot drugod, kjer se soočajo s povečanim številom nesreč na problematičnih križiščih, je tudi za ta križišča predlagana preureditev v krožišča. V prvi fazi se poleg začasne ureditve krožišča v Bazari, obetajo še krožišča pri ABK in Letriki, kjer pa za zdaj montažni krožišči nista predvideni. Vsekakor bodo vsa tri dolgoročno spremenjena v stalna krožišča.

Za končno preureditev omenjenih treh križišč v krožišča je Direkcija RS za ceste že poslala občini potrjene projektne naloge za izdelavo vseh treh projektov za izvedbo. Občina pa je z objavo javnega naročila začela z izbiro izvajalcev, ki bodo pripravili projekte. 

Oglejte si tudi