Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

JUTRI
21°C
13°C
TOR.
18°C
12°C
6360

Poziv za predlaganje predsednikov in članov volilnih odborov ter njihovih namestnikov za izvedbo lokalnih volitev 2022

Občinska volilna komisija Občine Šempeter-Vrtojba obvešča vse zainteresirane politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občane Občine Šempeter-Vrtojba, da lahko v skladu s 37. členom Zakona o lokalnih volitev (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12, 68/17 in 93/20 – odl. US) najkasneje v desetih dneh po razpisu volitev podajo svoje predloge za imenovanje predsednika in članov volilnih odborov ter njihovih namestnikov. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 5. 9. 2022.

Predsednik in člani volilnega odbora ter njihovi namestniki se imenujejo izmed občanov, ki imajo volilno pravico in stalno prebivališče v Občini Šempeter-Vrtojba. Nihče ne more biti član več kot enega volilnega organa, kar pomeni, da ne more biti nekdo član volilne komisije in hkrati član volilnega odbora. Član ne more biti kandidat na volitvah, predstavnik list kandidatov oziroma kandidata, niti zaupnik.

Predsednik, član volilnega odbora in njun namestnik ne more biti zakonec, oče, mati, otrok, sestra ali brat, posvojitelj ali posvojenec kandidata v volilni enoti, v kateri je ta volilni odbor imenovan, niti ne more živeti s kandidatom v zunajzakonski skupnosti ali registrirani istospolni partnerski skupnosti.

Oseba, imenovana v volilni odbor, je dolžna obvestiti občinsko volilno komisijo v treh dneh po javni objavi kandidatur oziroma list kandidatov o svojem sorodstvenem ali drugem razmerju s kandidatom, določenem v prejšnjem odstavku.

Predlagatelj mora ob vložitvi predlogov za člane volilnega odbora za vsakega od kandidatov za predsednika in člana volilnega odbora oziroma njune namestnike priložiti njegovo pisno soglasje in izjavo.

Predsedniku, članu volilnega odbora in njunemu namestniku, ki je s kandidatom v sorodstvenem ali drugem razmerju, preneha funkcija v volilnem odboru, pristojna volilna komisija ga razreši in imenuje nadomestnega predsednika oziroma člana volilnega odbora ali njunega namestnika. Kandidat za nadomestnega predsednika volilnega odbora oziroma člana ali njunega namestnika mora priložiti pisno soglasje in izjavo.

Ob upoštevanju vsega navedenega, vas pozivamo, da do 15. 9. 2022 dostavite svoje predloge kandidatov za člane volilnih odborov, z obvezno prilogo - soglasje in izjava kandidata za člana volilnega odbora, Občinski volilni komisiji Občine Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3a, 5290 Šempeter pri Gorici, po pošti ali v poslovnem času osebno v glavno pisarno Občine Šempeter-Vrtojba, v zaprti kuverti s pripisom »za OVK Šempeter-Vrtojba« ali na elektronski naslov ovk.osv@gmail.com.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi