Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za izvedbo krožnega križišča pri bolnišnici v Šempetru

V torek, 24. aprila 2018, sta v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, in direktor Kolektor CPG d.o.o., Kristjan Mugerli, podpisala pogodbo za izvedbo krožnega križišča pri bolnišnici v Šempetru pri Gorici, s čimer se bo izvedla rekonstrukcija klasičnega trikrakega križišča na lokalnih cestah v krožno križišče znotraj cestnega sveta obstoječih cest. Zaradi visoke prometne obremenitve je namreč na tem mestu močno oviran promet predvsem v času prometnih konic, zato se je Občina Šempeter-Vrtojba odločila, da zgradi krožno križišče in s tem izboljša prometna varnost.

 

Glede na prostorske omejitve je možna izvedba enopasovnega srednje velikega urbanega krožnega križišča z zunanjim premerom 30,0 m. Širina voznega pasu je v tem primeru 6,5 m, povozni del sredinskega otoka pa 2,0 m. Avtobusno postajališče se bo ohranilo, vendar bo preoblikovano tako, da horizontalni tehnični elementi ustrezajo hitrosti 30 km/h.

Izgradnja novega krožišča bo pripomogla k povečanju prometne varnost in prevoznosti, predvsem pa bo omogočala lažje vključevanje vozil s stranske smeri na glavno smer Šempeter-Nova Gorica ter umirila promet na obravnavanem območju. V območju krožišča bo poskrbljeno tudi za varnost pešcev, saj bosta tam dva prehoda za pešce, na kraku proti bolnišnici pa še dva, celotno površino pa bo osvetljevala nova javna razsvetljava. Ločilni ter sredinski otok bodo izvedeni z dvignjenimi betonskimi robniki in z vmesno zapolnitvijo z humusom in zatravitvijo. Delno bo preurejena tudi meteorna kanalizacija.

Vrednost pogodbeno dogovorjenih storitev znaša z vključenim DDV 244.449,59 EUR, ki jih bo občina pokrila iz proračunskih sredstev. Rok izvedbe del je tri mesce od uvedbe v delo.

Oglejte si tudi