Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Občinska Civilna zaščita in gasilci na pomoč ob naravni katastrofi

Ugodnejše vremenske razmere so danes omogočile, da so začeli hitreje odstranjevati led tudi s cest v okolici in po vaseh nad Čepovanom. Elektro Primorska pojasnuje, da je na njihovem območju še vedno okoli 6.300 odjemalcev brez električne energije, največ med njimi na območjih Postojne, Cerknega in Idrije. Gasilcem in pripadnikom drugih reševalnih služb se bodo na Severnoprimorskem danes pridružili tudi pripadniki Slovenske vojske. Ena ekipa le-teh bo na Banjški planoti pomagala pri odstranjevanju ledu z električnih vodov, druga pa bo s hrano oskrbela prebivalce težko dostopnih krajev na idrijsko-cerkljanskem območju. Za petek pa so bili na pomoč v Čepovan poklicani gasilci PGD Šempeter.


Naša civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba je vsem potrebnim takoj ponudila pomoč in razpoložljiv material. Včeraj preko dneva je tako prepeljala na Predmejo večji agregat moči 40kw, ki z električno energijo oskrbuje naselje Predmeja, manjši 4kw agregat pa skrbi za pokrivanje potrebe v Čepovanu. Odzvalo se je tudi nekaj občanov in svoje agregate na uporabo predalo tako našemu štabu kot tudi direktno preko centra 112.

 

Do preklica še sprejemamo AGREGATE ne glede na moč. Vse informacije lahko dobite na teefonskih številkah 041 622 397 ali 031 622 397.

 

Oglejte si tudi