Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Velika požarna ogroženost se nadaljuje

Kakor smo že obveščali, je Uprava RS za zaščito in reševanje s 1. aprilom razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Na podlagi tega je 3. aprila župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk sprejel sklep in navodila za izvajanje požarne straže v naši občini.


Ob razglasitvi velike požarne ogroženosti naravnega okolja je prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Požarno stražo bodo izvajali prostovoljni gasilci PGD Šempeter. V primeru zaznave kurjenja se bodo le-ti odpeljali na kraj dogodka in povzročitelja opozorili na nevarnost in prepovedali nadaljnje kurjenje. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

 

KAKO PRAVILNO PRIJAVIMO POŽAR V NARAVI

  • POKLIČEMO REGIJSKI CENTER ZA OBVEŠČANJE NA TEL. ŠT. 112
  • Povemo točno lokacijo požara (naslov najbližjega stanovanjskega objekta, cestno povezavo med dvema krajema, ali bližino drugega znanega objekta);
  • Povemo kaj gori (trava, podrast, gozd), kakšen je obseg požara, kako hitro in kam se požar širi;
  • Dežurnemu operaterju povemo tudi, če so v neposredni bližini požara večji viri vode za gašenje;
  • Povemo kdo kliče in telefonsko številko za morebitne dodatne informacije;
  • Razločno odgovarjamo na morebitna vprašanja dežurnega operaterja;

POZOR: Uspeh intervencije je odvisen od pravočasne in pravilne informacije.


Civilna zaščita še enkrat opozarja in prosi za dosledno upoštevanje zgoraj navedenih zahtev in priporočil. Naprošamo vse, ki bi v dneh prepovedi zaznali kurjenje ali opazili dim, da to prijavijo na št. 112.

 

Dežurna številka štaba CZ Občine Šempeter-Vrtojba: 041 622 397 ali 05 335 16 32.

Oglejte si tudi