Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Štab Civilne zaščite za prvo medicinsko pomoč priporoča

Z ozirom na spreminjajočo se situacijo in v izogib širjenja korona virusa med prebivalstvom, se je v ponedeljek, 9. marca 2020, na 2. korespondenčni seji sestal del štaba Civilne zaščite Občine Šempeter-Vrtojba za prvo medicinsko pomoč. Med drugim z namenom zaščite občank in občanov svetuje vsem posebno previdnost pri gibanju v zaprtih prostorih, kjer se zadržuje večje število ljudi. Še posebej apelira na rizične skupine, da se ne zadržujejo v zaprtih javnih prostorih in se izogibajo daljšemu zadrževanju v nakupovalnih središčih. Nujno je dosledno upoštevanje samozaščitnega ravnanja, kamor spada odmik od oseb na razdaljo vsaj 1,5 metra; ustrezna higiena rok (predvsem izvajanje umivanja rok in upoštevanje principa nedotikanja) in higiena kašlja.

 

Dosledno je potrebno upoštevati tudi odredbo ministra za zdravje, da se prireditve v zaprtih prostorih omeji na sto udeležencev.

 

Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba priporoča spremljanje medijev in drugih uradnih objav, saj se razmere zelo hitro spreminjajo. 

 

Varujte svoje zdravje! 

 

Oglejte si tudi