Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Dostop intervencijskih vozil v območje prometnih zapor v Vrtojbi

V sredo, 12. marca, je na Občini Šempeter-Vrtojba na pobudo Civilne zaščite občine Šempeter-Vrtojba potekal sestanek na temo dostopa intervencijskih vozil v območje zapor v Vrtojbi. Prisotni, župan Milan Turk, Stanislav Črvič, poveljnik CZ Občine Šempeter-Vrtojba, in predstavniki Policijske postaje Šempeter pri Gorici, Cestnega podjetja Gorica kot izvajalca del, Reševalne enote Nova Gorica, Medobčinske uprave, Poklicne gasilske enote in gasilci PGD Šempeter, so spregovorili o poteku gradbenih del v Vrtojbi s poudarkom na zagotavljanju intervencijskih poti za reševalce, gasilce in druge službe v primeru izrednih dogodkov s čimer bo omogočeno nemoteno varno življenje in delo krajanov med gradnjo kanalizacijskega omrežja.

 

Svetozar Velikonja, vodja priprave dela CPG d.d., je predstavil potek prometnih zapor na Ul. 9. septembra od začetka do 30. maja 2015. Kot vam je verjetno znano, je prvi odsek tik pod hitro cesto že zaprt za promet. Tam se že izvajajo pripravljalna dela ter zabijajo jeklene zagatnice za zaščito gradbene jame, sledil bo izkop v višini 3000 m3 za bodoči Zadrževalni bazen deževnih vod. V kolikor se bo pri zabijanju zagatnic pokazalo, da ima teren v tem območju drugačne lastnosti od predvidenih s projektom, bo izvajalec v nadaljevanju moral spremeniti tehnologijo izkopa, kar pomeni nekoliko spremenjen način dela, ne bo pa vplivalo na končni rok izvedbe objekta. Začetek ostalih prometnih zapor sta izvajalec del CPG d.d. in njegov pogodbeni partner HIDROTEHNIK d.d. delno zamaknila v marec, ker je bilo v februarju vreme povsem neprimerno za začetek zemeljskih del.

 

Na tokratnem srečanju so se prisotni dogovorili o načinu obveščanja med službami o samih delih, terminih in zaporah. S strani izvajalca del je bilo zagotovljeno, da bodo popolne zapore na odsekih med 7. in 17. uro z možnostjo uporabe intervencijske poti z predhodnim obvestilom s strani centra 112 vodji projekta ali vodji objekta, da na to območje prihaja intervencijsko vozilo (gasilci, reševalci). Po teh urah pa bo izvajalec  dnevno zaključil delovišče tako, da bo intervencijska pot prosta in bo možen dostop do objektov  v notranjosti zapore. Poleg tega se vsi vpleteni zavedajo, da bo oviran dostop tudi do stranskih ulic in posameznih hiš, vendar bodo krajane na mikrolokacijah izvajalci del o vsem sproti dnevno obveščali.

 

Prebivalce naprošamo za strpnost in da vsa morebitna vprašanja, sugestije, nejasnosti naslavljajo na Civilno zaščito Občine Šempeter-Vrtojba, ki bo v stalnem kontaktu z odgovornimi predstavniki izvajalca CPG d.d. in njegovega pogodbenega partnerja HIDROTEHNIK d.d..

Oglejte si tudi