Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Brezplačni prevozi za starejše in invalidne osebe

V Občini Šempeter - Vrtojba verjamemo, da je za vsakega starostnika zelo pomembno, da se aktivno udejstvuje in je čimveč časa mobilen. Ker želimo preprečiti in prekiniti izoliranost ter osamljenost starejših prebivalcev, ki zaradi oddaljenosti ali odsotnosti avta skoraj ne zapuščajo doma, bo od srede, 22. novembra 2023, v občini na voljo storitev brezplačnih prevozov za starejše in invalide, ki jo bo izvajalo Društvo paraplegikov Severne Primorske.

Do brezplačnih prevozov za starejše so upravičeni občani, invalidi in starejši od 65 let, s stalnim bivališčem v Občini Šempeter - Vrtojba, ki nimajo druge možnosti prevoza (lastnega ali s strani druge osebe). Brezplačni prevozi se bodo izvajali na območju Upravne enote Nova Gorica ob delavnikih, od ponedeljka do petka, predvidoma med 8. in 16. uro. Prevoz bo potrebno naročiti vsaj 7 dni pred potrebno storitvijo. V kolikor pa bodo kapacitete proste, se bo mogoče naročiti tudi kasneje.

Uporabnik prevoz naroči s klicem na društveni telefon 05 300 28 22 ali GSM 040 543 338 v času uradnih ur:

  • ponedeljek, torek, četrtek, petek: 8.00 - 12.00,
  • sreda: 12.00 - 16.00.

Uporabnik pokliče, pove kdaj in kam potrebuje prevoz, če je takrat vozilo prosto se uporabnika vpiše na seznam. Od uporabnika bo izvajalec potreboval naslov in kontaktni telefon. V primeru, da se dogovorjenega prevoza ne potrebuje več, je to potrebno čim prej sporočiti (3 delovne dni prej) izvajalcu.

Brezplačni prevozi se bodo izvajali za prevoz do zdravnika, lekarne, javnih ustanov, trgovine, pokopališča, dnevnih centrov za starejše in drugih medgeneracijskih središč oz. programov za starejše, drugih nujnih storitev potrebnih za ohranjanje zdravja. Prevozi do javnih ustanov v občini in sosednjih občinah (občina, upravna enota, banka, pošta ipd.), trgovin, prevozov na pokopališče in obiskov dnevnih centrov za starejše in drugih medgeneracijskih središč oz. programov za starejše, se bodo opravili, če jih je časovno možno uskladiti in ni sočasnega povpraševanja po prevozih do zdravstvenih ustanov.

Oglejte si tudi