Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Na Reviji pevskih zborov Goriške bodo nastopili tudi zbori iz naše občine

Zadnji januarski konec tedna bo kot že tradicionalno v znamenju petja. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti namreč v Kulturnem domu v Desklah prireja že 15 Revijo pevskih zborov Goriške, na kateri bodo med 29 zborovskimi sestavi z blizu 650 pevkami in pevci zapeli tudi štirje zbori iz naše občine.

V soboto, 30. januar, se bosta tako predstavila Župnijski mešani pevski zbor Šempeter pod vodstvom Matjaža Černica in Mešani pevski zbor Vrtojba pod vodstvom Zdravka Lebana. V nedeljo, 31. januar, pa bosta zapela Moški pevski zbor Šempeter pod vodstvom Mirana Rustje in Mešani pevski zbor Ciril Silič Vrtojba pod vodstvom Silvana Zavadlava.

Na tridnevnem dogodku, ki je poleg Primorske poje zagotovo ena večjih pevskih manifestacij na Goriškem, bodo svoje nove programe predstavili ženski, moški, mešani pevski zbori in večji ter manjši vokalni sestavi. Na koncertnih nastopih bodo izvedli več kot 90 različnih skladb. Občinstvo bo prisluhnilo pisani paleti slovenskih umetnih in ljudskih pesmi, kot tudi repertoarjev iz svetovne zakladnice zborovske literature. Programi nastopajočih vsebujejo tako sakralno kot profano zborovsko literaturo.

Tri koncertne večere bo v umetniško - strokovnem pogledu spremljala poznavalka področja zborovske glasbe Jerica Gregorc Bukovec, ki v Novi Gorici že drugo leto vodi Zborovodsko šolo. Njenega dela pa ne gre enačiti z delom žiranta, saj strokovni spremljevalec zborom svetuje in jih vzpodbuja za nadaljnjo kakovostno umetniško rast.

Zborom je nasvet strokovnega spremljevalca dragocen, saj posledično in ne nazadnje, kvaliteta zborov iz leta v leto raste. Ob pregledu petnajstletnega prirejanja revij v Desklah statistika kaže, da je na revijah  zapelo več kot 8600 pevcev, izvedenih je bilo 384 nastopov zborov in bilo zapetih več kot 1150 pesmi.

 

Podrobnejši program si lahko preberete TUKAJ.

Oglejte si tudi