Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
19°C
5°C
JUTRI
19°C
5°C

Samo z odgovornim in samozaščitnim vedenjem lahko ustavimo širjenje virusa

Čeprav se na Goriškem lahko pohvalimo z razmeroma ugodno epidemiološko situacijo v primerjavi z ostalimi regijami, pa se tudi na našem območju število okuženih s koronavirusom Covid-19 počasi a vztrajno dviga. V izogib večjemu porastu okuženih Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba apelira na vse občane in občanke, da dosledno upoštevate pravila ustrezne medsebojne razdalje in izvajate higieno rok in kašlja. V vseh zaprtih javnih prostorih sta razkuževanje rok in nošenje maske oziroma rute ali šala obvezna. Enako velja tudi za potnike v javnem prometu, ki morajo ob vstopu in med prevozom obvezno dosledno nositi zaščitno masko ter razkuževati roke. 

Spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot zaradi drugih. Čeprav so prepovedi, še posebej tiste, ki močno vplivajo na družabno življenje ljudi, za vsakega razumljivo neprijetne, pa je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro nas vseh. Še posebej zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

 

Ne pozabimo: Bistveni dejavniki tveganja širjenje okužbe so
(1) zaprt prostor, 
(2) čas, ki ga preživimo z drugimi, 
(3) gostota ljudi in neupoštevanje varnostne razdalje, 
(4) kašljanje, kihanje, kričanje, petje in hitro dihanje pri raznih dejavnostih.

 

Zato ponovno: Nošenje mask, higiena rok in ohranjanje fizične razdalje, izogibanje trgovskim središčem, kadar obisk ni res nujen – vse to so najmanjše oblike solidarnosti, ki jih lahko vsak med nami izkaže do družbe in predvsem do ranljivih skupin prebivalstva, ki živijo med nami. Uporaba aplikacije #OstaniZdrav, ki nas lahko opozori na morebitne tvegane stike, pa spodbuja k bolj samozaščitnemu vedenju. Če si je še niste, je čas, da si jo na svoj pametni telefon naložite zdaj. 

 

Skupaj zmoremo! Ostanimo zdravi!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi