Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Sonja Šinigoj, direktorica SAOP iz Šempetra pri Gorici, nagrajenka GZS za leto 2015

V četrtek, 10. marca, je Gospodarska zbornica Slovenije že 48. podelila Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Letos je slovenske gospodarske oskarje prejelo sedem vodilnih, dva sta iz velikih gospodarskih družb, trije iz srednjih in dva iz malih in mikro družb. Prihajajo pa iz 5 slovenskih regij in 5 dejavnosti. Med njimi je tudi Sonja Šinigoj, direktorica in soustanoviteljica SAOP iz Šempetra pri Gorici.

Podjetje SAOP, ki je bilo ustanovljeno leta 1990, Sonja Šinigoj vodi od leta 2009. Med prvimi so slovenskemu tržišču ponudili prilagojene poslovne informacijske rešitve za srednja in mala podjetja, danes pa njihova produkta iCenter in računovodski program miniMAX uporablja preko 6.000 podjetij in ustanov oz. preko 30.000 uporabnikov. "Podjetnik mora verjeti vase in v cilje, ki si jih je postavil," pravi Šinigojeva in dodaja: "Vedno smo investirali v napredne tehnološke rešitve. Trudimo se biti napredni, inovativni, predvsem pa pošteni in skrbni do kupca. Potrebne so nenehne investicije v razvoj kadrov in uporabo novih tehnoloških orodij."
Družba SAOP je predvsem na domačem trgu v zadnjih treh letih uspela dosegati zavidljivo rast prodaje (14 odstotkov letno), ki ga je spremljala šestodstotna rast zaposlenih. Dodana vrednost se je vsako leto povečevala za petino, in je znašala nad 52.000 evrov na zaposlenega. Lani so vstopili tudi na turški trg. 

Oglejte si tudi