Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Predstavitev možnosti financiranja podjetniških projektov z evropskimi sredstvi

V okviru Evropskega tedna podjetništva bo 16. oktobra 2012 v City hotelu v Ljubljani, predstavitev možnosti financiranja podjetniških projektov z evropskimi sredstvi v okviru programa instrumentov finančnega inženiringa.

Mala in srednja podjetja, ki v Sloveniji predstavljajo hrbtenico uspešnega gospodarstva in so ključni dejavnik njegove rasti, se v času gospodarske krize srečujejo z velikimi težavami pri pridobivanju finančnih sredstev za razvojna vlaganja in financiranje obratnih sredstev. Z namenom reševanja likvidnostnih problemov in lažjemu dostopu do virov financiranja bo  predstavljen »Program instrumentov finančnega inženiringa (PIFI) za mala in srednja podjetja«, za možnosti sofinanciranje aktivnosti z evropskimi sredstvi.


Predstaviti želijo tudi Vrednotenja ukrepov za spodbujanje raziskovalno razvojnih aktivnosti v gospodarstvu in institucijah znanja. Gre za ukrepe nekdanjega Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov, prednostna usmeritev 1.1 Izboljšanje konkurenčne sposobnosti podjetij in raziskovalna odličnost in Operativnega programa razvoja človeških virov, prednostna usmeritev 1.1. Strokovnjaki in raziskovalci za konkurenčnost podjetij in prednostni usmeritvi: 1.3. Štipendijske sheme in 3.3. Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva.

Podrobnosti programa Evropskega tedna podjetništva najdete na spletni strani:
www.japti.si/novinarsko-sredisce/dogodki-japti/z-nami-uspesneje-na-tuje-trge

Dostop je možen preko 3 japtijevih spletnih portalov:
www.japti.si
www.imamidejo.si
www.podjetniski-portal.si

Oglejte si tudi