Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Na sejemu Expomego v Gorici tudi ponudniki iz Občine Šempeter-Vrtojba

Na obnovljeno sejmišče v Gorici (Italija) se po dveh letih premora vrača prenovljeni sejem Expomego, eden najbolj obiskanih prodajnih sejmov v naši bližini. Sejem s 40-letno tradicijo so s konca aprila tokrat prestavili na februar. Trajal bo 4 zaporedne dni od 21. do 24. februarja. Letos so se organizatorji - družba Udine e Gorizia Fiere - tudi tesneje povezali s slovenskimi partnerji, ki so aktivno vključeni v oblikovanje sejemske ponudbe.

Kar tretjina razstavljalcev namreč prihaja iz Slovenije, večinoma prek novogoriške OOZ, sodelovali pa bodo tudi ostali turistični in gostinski ponudniki iz vseh šestih občin ožje Goriške - Mestne občine Nova Gorica, Občine Brda, Občine Kanal, Občine Miren-Kostanjevica, Občine Renče-Vogrsko in Občine Šempeter-Vrtojba.

V četrtek, 21. februarja, in petek, 22. februarja, si bo sejem mogoče ogledati med 15. in 20. uro, v soboto, 23. februarja, in nedeljo, 24. februarja, pa med 10. in 20. uro. Sejemsko dogajanje bo popestril prvi mednarodni festival golaža; pripravljali ga bodo kuharji iz raznih gostiln in restavracij iz Slovenije in Italije. Še posebej vabljeni na Goriški dan, ki bo v petek, 22. februarja 2013, ob 17. uri v dvorani D. Za vas so pripravili pokušino domačih dobrot in lokalnega vina ter glasbeni program z godalnim kvartetom Podokničarji.

Oglejte si tudi