Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Povabilo kmetovalcem k nakupu embalaže "Vipavska dolina Sočna. Vse leto."

Spoštovani kmetovalci; pridelovalci sadja, zelenjave in poljščin z območja tržne znamke Vipavska dolina, vabljeni k oddaji Vloge za pridobitev pravice do nakupa in uporabe embalaže v letu 2019. Embalaža je oblikovana skladno s celostno grafično podobo tržne znamke Vipavska dolina, v letošnjem letu je bilo na podlagi predlogov s strani sadjarjev izvedenih nekaj izboljšav (embalaža je primerna za hladilnice, dodane so luknjice za zračenje, nova dimenzija srednje velikosti, …).

POGOJI, ki jim mora kmetijsko gospodarstvo zadostiti, da je upravičeno do pridobitve pravice do nabave in uporabe embalaže, so naslednji:

  • kmetijsko gospodarstvo mora imeti sedež oz. naslov v eni od šestih občin tržne znamke Vipavska dolina,
  • kmetijsko gospodarstvo mora biti vpisano v Register kmetijskih gospodarstev (RKG),
  • iz izpisa RKG mora biti razvidno, da se kmetijsko gospodarstvo ukvarja s pridelavo naslednjih pridelkov: sadja (vključno z grozdjem) in/ali zelenjave in/ali poljščin,
  • kmetijsko gospodarstvo mora pri pridelavi zagotavljati sledenje načelom zdrave hrane
    in ohranjanja ter skrbi za okolje,
  • kmetijsko gospodarstvo mora embalažo uporabljati za promocijo in prodajo izključno lastnih pridelkov, pridelanih na območju tržne znamke Vipavska dolina.

V kolikor so vsi pogoji izpolnjeni in je vloga popolna, bo kmetijsko gospodarstvo pridobilo Potrdilo o pridobitvi pravice do nakupa in uporabe embalaže v letu 2019. K nabavi embalaže so pod enakimi pogoji vabljeni vsi kmetovalci z območja tržne znamke Vipavska dolina, ki zajema celotna območja šestih lokalnih skupnosti; Občine Vipava, Občine Ajdovščina, Občine Renče – Vogrsko, Občine Miren – Kostanjevica, Občine Šempeter-Vrtojba in Mestne občine Nova Gorica.

Celotno povabilo kmetovalcem k nabavi embalaže za sveže, nepredelano sadje, zelenjavo in poljščine s poreklom Vipavske doline v okviru tržne pod-znamke “Izvorno iz Vipavske doline«, obrazci ter dodatne informacije se nahajajo na spletni strani Razvojne agencije ROD Ajdovščina.

 

Oglejte si tudi