Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

JUTRI
15°C
-1°C
TOR.
14°C
1°C
Deli
5122

Podaljšan rok za ocenjevanje škode v kmetijstvu zaradi posledic suše v letu 2017

Uprava RS za zaščito in reševanje je izdala Sklep o ocenjevanju škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledi suše v letu 2017. Na podlagi izdelane predhodne ocene škode v tekoči kmetijski proizvodnji, priznanih kultur ter kriterijev regijske komisije se prične z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše 2017 na prizadetih območjih katarstrskih občin in najbolj prizadetih kulturah (koruza, oljne buče, pozni krompir, ...)

Škoda se prijavi na obrazcu 2 - »Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih povzročene po naravni nesreči«, ki ga je mogoče dobiti na spletni strani ali v sprejemni pisarni občine. Izpolnjene in podpisane vloge osebno oddajte ali pošljite na naslov občine: Občina Šempeter-Vrtojba, Trg Ivana Roba 3a, Šempeter pri Gorici, najkasneje do 8. septembra 2017.

 

Prijava škode se šteje kot vloga za izplačilo sredstev za odpravo posledic naravne nesreče, če bo Vlada RS za naravno nesrečo, za katero je bila ta ocena škode narejena, odločila, da se uporabijo sredstva za odpravo posledic škode v kmetijstvu in sprejela predpisan program odprave posledic škode.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!