Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Javno povabilo delodajalcem "Usposabljamo lokalno"

Zavod RS za zaposlovanje je na svojih spletnih straneh 8. maja 2018 objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa Usposabljajmo lokalno. Gre za usposabljanje na delovnem mestu za deficitarne poklice (seznam deficitarnih poklicev) vlokalnem okolju in povračilo upravičenih stroškov usposabljanja. Vključijo se lahko brezposelni, prijavljeni v evidenci brezposelnih najmanj 3 mesece in katerih znanja in delovne izkušnje ne omogočajo neposredne zaposlitve na delovnih mestih za deficitarne poklice. Prednost imajo osebe med 30. in 49. letom.

Odprto do razdelitve sredstev, najdlje do 28. 6. 2019 do 12.00. Za leti 2018 in 2019 je na voljo 882.000 EUR. Predvidena je vključitev okrog 390 brezposelnih v usposabljanje na delovnem mestu za deficitarne poklice pri delodajalcih iz vse Slovenije.

Na Območno službo Nova Gorica lahko oddate ponudbe za izvedbo usposabljanja za poklice:

  • kuhinjski pomočnik;
  • natakarski pomočnik;
  • upravljavec strojev pri obdelavi kovinskih izdelkov;
  • komercialist;
  • skladiščnik.

Usposabljanje traja 3 mesece in poteka brez delovnega razmerja. Izvedete ga v skladu s programom, ki ga predlagate v ponudbi na javno povabilo. Udeleženec se po programu in ob zagotovljenem mentorstvu usposablja praviloma polni delovni čas, največ 5 dni v tednu. Če je razporeditev drugačna, kot je od ponedeljka do petka (npr. da je sobota delovna), mora biti udeleženec prost drug dan v tednu. Usposabljanje ne sme potekati ob nedeljah in praznikih. Več na predstavitvi javnega povabila.

Oglejte si tudi