Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

April - mesec posvečen avtizmu

2. aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu. OŠ Kozara Nova Gorica in Društvo OKO sta zato v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica v mesecu, ki mu je posvečen, pripravila številne zanimive aktivnosti. Avtizem je namreč ena od najhitreje naraščajočih nevroloških razvojnih motenj in ga zelo težko opazimo navzven, ker nima telesnih znakov. Gre za kompleksno razvojno nevrološko motnjo, širokega spektra, za katero so značilne čustveno - socialne, komunikacijske, vedenjske težave, se pa posamezna motnja pri različnih posameznikih različno odraža. Nekateri imajo izjemne sposobnosti, drugim je diagnoza namenila, da nikoli ne bodo zmogli samostojnega življenja.

Zato, da bo zanje in za njihove bližnje življenje lažje, organizatorji vabijo na dogodke, s katerimi želijo povečati ozaveščenost o avtizmu:

3. april: Otvoritev razstave otrok, mladostnikov in odraslih z avtizmom v avli Mestne občine Nova Gorica z nastopom učencev OŠ Kozara Nova Gorica (Razstava bo na ogled do 23. aprila)

7. april ob 10.00: Pohod z modrimi baloni izpred OŠ Kozara Nova Gorica

14. april: Predstavitev OŠ Kozara Nova Gorica in Društva OKO na tržnici Zveze za avtizem, Pedagoška fakulteta Ljubljana

21. april ob 19.00: Predstava Fantom iz opere v klavirski izvedbi skupine Čudoviti um DO RE MI Bled v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Oglejte si tudi