Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Poziv za vstop v članstvo LAS V OBJEMU SONCA za novo programsko obdobje

V novem programskem obdobju 2021–2027 se ustanavlja nov LAS, zato vabljeni tako člani iz programskega obdobja 2014–2020, kot tudi ostali, da se v novem programskem obdobju, ki bo trajalo do leta 2027, vključite v LAS in podpišete novo ustanovno pogodbo. Novo partnerstvo se ustanavlja za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD), to je za uresničevanje ciljev in potreb podeželja, na območju mestne občine Nova Gorica ter občin Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba.

LAS se organizira kot pogodbeno partnerstvo treh sektorjev, sestavljeno iz predstavnikov javnih in zasebnih socio-ekonomskih interesov. Sestavljajo ga predstavniki:

  • javnega sektorja (lokalne samouprave (občine), javni zavodi, javne agencije, javni skladi in druge javne institucije) 
  • ekonomskega  ali gospodarskega sektorja (gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, fizične osebe s statusom kmeta, zadruge, gospodarska interesna združenja in drugi gospodarski subjekti)
  • socialnega ali civilnega sektorja (nevladne organizacije, društva, zasebni zavodi, zveze društev in druge organizacije civilne družbe ter posamezniki)

Prvi rok za vstop v članstvo LAS V OBJEMU SONCA je 9. 2. 2023. Včlanitev v LAS bo možna tudi po preteku navedenega roka, kajti javni poziv za vstop v partnerstvo LAS bo odprt do zaključka programskega obdobja. Članstvo v LAS je namreč prostovoljno in odprtega tipa, dostopno vsem pod enakimi pogoji.

Vsi, ki bi radi postali člani LAS V OBJEMU SONCA, PRISTOPNO IZJAVO posredujte:

  • po pošti na naslov: RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, Vodilni partner LAS V objemu sonca, Kromberk, Cesta 25. junija 1F, 5000 Nova Gorica ali
  • po elektronski pošti na naslov: las-vobjemusonca@rra-sp.si.


Dodatne informacije v zvezi s članstvom v LAS V OBJEMU SONCA lahko dobite pri vodilnemu partnerju LAS, to je na RRA SEVERNE PRIMORSKE, d.o.o. Nova Gorica, na telefonski številki 05 330 66 81 (ga. Fabijana Medvešček) ali na elektronskem naslovu las-vobjemusonca@rra-sp.si

Na povezavi si lahko snamete Pristopno izjavo za članstvo v LAS V OBJEMU SONCA.

Oglejte si tudi