Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Kolesarska pot v Mlinu tudi uradno odprta

V soboto, 10. maja 2014, je bila s krajšo slovesnostjo uradno odprta oz. predana v uporabo nova »kolesarska pot med zaselkom Mlini v Šempetru pri Gorici in državno mejo«. Ob tem sta spregovorila župan Milan Turk in Vesna Tomsičpokrajinska odbornica za šport in evropske politike pri vodilnem partnerju, Goriški pokrajini. Kolesarsko pot so prvi preizkusili najmlajši kolesarji, ki so pred tem sodelovali v akciji Varno na kolo, ki jo je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šempeter-Vrtojba.

 

Naložba se je izvajala v okviru projekta CroCTaL – Krajina in čezmejne kolesarske poti, ki je sofinanciran v okviru 2. javnega razpisa Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007–2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  Vrednost investicije znaša 91.010,52 EUR za katero bo občina prejela 95 % nepovratnih sredstev (ESRR 85 %, nacionalno sofinanciranje 10 %).

Glavni cilj omenjenega projekta je izdelava mreže kolesarskih poti v čezmejnem območju, ki bi se zlila z različnimi vidiki krajine, prisotnimi v območjih partnerjev. Projektne aktivnosti so usmerjene v investicijo ureditve kolesarskih tras, ki vodijo proti meji z Italijo.

 

Nova kolesarska pot v skupni dolžini 105 m je na severni strani preko povozne klančine do obstoječe brvi čez Vrtojbico povezana z že obstoječo kolesarsko potjo, na jugu pa se je navezala na asfaltirani del poti, ki vodi do ulice Franca Kramarja. Vzdolž celotne poti so na novo urejene zelene površine, postavljena je javna razsvetljava s svetili, primernimi za osvetlitev kolesarske steze, zgrajen pa je tudi vkopani zbiralnik za meteorne vode, z možnostjo uporabe vode za zalivanje.

Oglejte si tudi