Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Javni poziv za prijavo interesa za vključitev partnerjev v projekt iz razpisa Pobude Evropske komisije "UIA - URBAN INNOVATIVE ACTIONS"

Evropska komisija je objavila razpis “Urban Innovative Actions”, katerega osnovni cilj je spodbujanje inovativnih ukrepov za urbani razvoj (https://www.uia-initiative.eu/en/call-proposals). Z razpisom namerava Evropska komisija financirati visokokakovostne inovativne in ciljno usmerjene projekte na evropski ravni zasnovane in izvedene z vključevanjem najpomembnejših deležnikov.

Poziv je namenjen institucijam, agencijam, zavodom, organizacijam s statusom pravne osebe, pridobitnim in nepridobitnim podjetjem, združenjem, ki delujejo na področju socialnih stanovanjskih vsebin, urbanih inovacij, socialnega spremstva, kulturnih vsebin, načrtovanja in upravljanja skupnih vrtov in parkov v soseskah ter vsem subjektom, ki so aktivni na obravnavanem področju, zasebni socialni zavodi in organizacije.

Glede na specifične teme, opredeljene v razpisu, bo poudarek na " Trajnostni rabi prostora in sonaravnih rešitvah” ter pripravi projekta večdimenzionalne regeneracije, ki bo vključen v čezmejno ozemlje EZTS GO: "ROSE GARDEN".

Prijava EZTS GO na omenjen razpis je strateškega pomena za izvedbo aktivnosti, ki predstavljajo nadaljevanje povezanih tem:

  • Enotna valorizacija in promocija čezmejnega območja kot skupne turistične destinacije v okviru projekta CTN “Isonzo-Soča” financiranega iz čezmejnega Programa Interreg V-A Italia-Slovenia 2014-2020;
  • promocija kolesarske in peš mobilnosti, aktivnost v okviru projekta “Cyclewalk” financiranega iz Programa Interreg Europe;
  • vzpostavitev zelenih koridorjev kot gonilne sile sooblikovanja socialnih, okoljskih in tržnih, iz okolja izhajajočih rešitev v soseskah, ki se soočajo s socialnimi izzivi v okviru projekta URBiNAT, katerega partner je Mestna občina Nova Gorica;
  • izboljšanje ekološkega stanja Korna v okviru projekta “CONA” financiranega iz čezmejnega Programa Interreg V-A Italia-Slovenia 2014-2020, katerega partner je VODOVODI IN KANALIZACIJA NOVA GORICA d.d. in projekta Občine Gorica imenovanega “Vodna in higienska sanacijska dela potoka Korn in njegove struge”, ki so trenutno v teku;
  • skupna kandidatura mest Nova Gorica in Gorica za Evropsko prestolnico kulture 2025;
  • prenova z inovativnimi in eksperimentalnimi tehnikami nekaterih mestnih stavb v lasti Občine Gorica s promocijo stanovanjskih in skupnostnih aktivnosti v t. i. “neighbourhood – city service hub”.

 Prijave se lahko do 22. januarja 2019 do 12. ure.

Celotno besedilo poziva: Javni poziv.pdf

Prijava: Priloga_A - Prijava interesa in izjava o izpolnjevanju pogojev.pdf

 

Več o Javnem pozzivu na www.euro-go.eu

Oglejte si tudi