Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 22.11.2017

oblačno
Ponoči bo pretežno oblačno, proti jutru pa se bo na severu in vzhodu delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah severne Slovenije od -3 do 0.
5°C | 13°C
četrtek, 23.11.2017
5°C | 13°C
petek, 24.11.2017
6°C | 15°C
sobota, 25.11.2017
7°C | 14°C
nedelja, 26.11.2017
8°C | 9°C
Opozorila
Torek, 21.11.2017 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
5°C
13°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Evropski projekti

Aktualni projektni predlogi iščejo partnerje...


GOSPODARSTVO, EVROPSKI PROJEKTI

| |
09.10.2012      10:50
A A

Aktualni projektni predlogi iščejo partnerjeDeli:

Mreža Enterprise Europe Network obvešča podjetnike in podjetnice ter ostalo zainteresirano javnost o nekaterih aktualnih tujih projektnih predlogih, ki iščejo dodatne projektne partnerje med alimi in srednjimi podjetji ter raziskovalnimi organizacijami za skupno pripravo in prijavo projektov na trenutno odprte razpise programov EU. Morda med njimi najdete primernega tudi za morebitno vašo vključitev.

PROJEKT: Ocular biomaterials and implants with tailored antibacterial properties - ORBIT

PRIJAVITELJ: Italijanska univerza

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-2 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta ORBIT je razviti očesne materiale (polimeri, steklo, keramika, kovine) in pripomočke za vsaditev (kot npr. očesne proteze, orbitalni vsadki) z antiseptičnimi funkcionalnostmi. Prijavitelj projekta išče MSP, ki se ukvarja z oftalmičnimi (ophthalmic) materiali.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 11. 2012

ŠIFRA: PS-111/2012

 

PROJEKT: Innovative coatings and smart technologies for composite materials in hostile environments (InCoME)

PRIJAVITELJ: Italijanska univerza

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-2 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je razviti novo tehnologijo na področju utrjevanja plastike s steklenimi vlakni. Prijavitelj projekta išče dodatnega partnerja, proizvajalca plastike s steklenimi vlakni in proizvajalca senzorjev, ki temeljijo na steklenih vlaknih.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 11. 2012

ŠIFRA: PS-112/2012

 

PROJEKT: Innovative Bone Cements for Orthopedic and Spinal Surgery

PRIJAVITELJ: Italijanska univerza

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-2 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je razviti inovativen kostni cement z boljšo osteoinduktivnostjo in antibakterijskimi lastnostmi, z dodatkom bioaktivnih anorganskih faz in brez uporabe antibiotikov. Prijavitelj projekta išče MSP: proizvajalca stekla, izvajalce biološke karakterizacije (»in vitro« varnost, učinkovitost, antibakterijske lastnosti) ter izvajalce »in vivo« testiranj.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 11. 2012

ŠIFRA: PS-113/2012

 

PROJEKT: SleepSafeBaby - Development of a non-invasive baby sleep monitoring and intelligent control system for the prevention of unexpected death in previously healthy infants and early detection of risky situations

PRIJAVITELJ: Španski raziskovalni center

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-2 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je razviti inovativen sistem za nadzor spanja dojenčkov, ki zagotavlja najboljše pogoje za spanje in zdravje otrok ter preprečevanje SIDS (Sudden Infant Death Syndrome), z odkrivanjem najpomembnejših vzrokov s pomočjo neinvazivnega brezžičnega sistema za spremljanje. Prijavitelj išče MSP partnerja iz elektro & IKT sektorja, ki bo sodeloval pri razvoju sistema.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: ČIMPREJ!

ŠIFRA: PS-114/2012

 

 

PROJEKT: LEAD GYM :  Law enforcement agents advanced virtual training gym 

PRIJAVITELJ: Italijanska raziskovalna organizacija

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SECURITY-2013-1, tema: SEC-2013.7.6-1 Open topic for Small and Medium Enterprises : “Use of serious gaming in order to improve intelligence analysis by law enforcement agents”.

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je oblikovati in razviti napredno platformo za usposabljanje na področju obveščevalnih analiz glede civilne varnosti. Predlagana platforma za usposabljanje bo zasnovana kot resna igra z realističnimi, sodelovalnimi in interaktivnimi funkcijami. Prijavitelj projekta išče dodatne projektne partnerje med univerzami, inštituti in MSP, ki imajo znanje in izkušnje na področjih kot so: »Law agents Scene Investigation Training Center«, psihologija in/ali pedagodika, E-učenje, E-usposabljanje, evaluacija človeškega vedenja in emocij.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 22. 11. 2012

ŠIFRA: PS-115/2012

 

PROJEKT: Integration of GaN power transistors and CMOS for power management applications

PRIJAVITELJ: Škotska univerza

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7- NMP.2013.2.2-3 Wide band gap semiconductor materials and structures for power electronics in energy technologies

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je povezovanje GaN tranzistorjev in CMOS za aplikacije za upravljanje porabe energije. Prijavitelj išče partnerja - končnega uporabnika iz energetskega sektorja (vetrni in/ali PV sektor) za demonstracijski prikaz rezultatov projekta.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 23. 10. 2012

ŠIFRA: PS-116/2012

 

PROJEKT: Innovative electronic waste processing and scarce metal recovery

PRIJAVITELJ: Nemški raziskovalni inštitut

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7- ENV.2013.6.3-1 Turning waste into a resource through innovative technologies, processes and services FP7-ENV-2013-two-stage SME targeted call

VRSTA SODELOVANJA: Nemški raziskovalni inštitut išče partnerje med MSP za raziskovalni projekt, ki se ukvarja z inovativnimi postopki za predelavo električne in elektronske odpadne opreme (OEEO). Projekt bo obravnaval celotno vrednostno verigo od zbiranja do predelave kovin in bo razvil ter na pilotnem nivoju implementiral nove rešitve za komponente. Konzorcij išče partnerje med MSP s področja predelave, zbiranja, logistike in ravnanja z odpadki.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 16. 10. 2012

ŠIFRA: PS-117/2012

 

PROJEKT: Fast rescue of disaster surviving victims: Simulation of and situation awareness during structural collapses

PRIJAVITELJ: Španski tehnološki center

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7- SEC-2013.4.2-1 Fast rescue of disaster surviving victims:

Simulation of and situation awareness during structural collapses including detection of survivors and survival spaces – Integration Project.

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je pospeševanje rabe tehnoloških virov, orodij in storitev za reševanje v sili, za pomoč pri reševanju žrtev med in po nesrečah. Projekt bo povezal tehnologije, metode in naprave, ki bodo omogočale simuliranje, detekcijo lokacij in spremljanje razmer v kritičnih situacijah, vključno s hitrim odkrivanjem lokacij kjer se nahajajo preživeli in reševanjem žrtev nesreč. Prijavitelj išče več različnih partnerjev, kot so univerze in raziskovalne inštitucije s področja geologije, seizmologije, podjetja, ki se ukvarjajo z geolokalizacijo in druge, ki delujejo na dotičnem področju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 1. 09. 2013

ŠIFRA: PS-118/2012

 

PROJEKT: EncloSafe Project Safer systems towards minimize damages in building enclosures because of earthquake

PRIJAVITELJ: Španski tehnološki center

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-2 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta bo analizirati in oceniti trenutne materiale in gradbene-konstrukcijske sisteme za ustvarjanje novih sistemov za doseganje trdnih meril in reprezentativnih prednosti proti-potresnih sistemov gradnje stavb. Prijavitelj išče dodatne partnerje med R&R podjetji in univerzami z izkušnjami v študijah potresov, pa tudi eksperte s tem povezanega področja arhitekture in inženiringa.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 1. 12. 2012

ŠIFRA: PS-119/2012

 

PROJEKT: NACOMAT-Nanostructured antibacterial coatings for construction materials.

PRIJAVITELJ: Španski tehnološki center

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: še ni določen

VRSTA SODELOVANJA: Projekt ima namen razviti nanostrukturiran antibakterijski/protiglivični premaz za nanašanje na gradbene materiale, kot so naravni kamen ali keramične ploščice, ki se pogosto uporabljajo kot gradbeni material za kuhinje, kopalnice in v gradbeništvu nasploh. Antibakterijski gradbeni materiali so potrebni povsod, kjer je obvezna čistoča in higiena (kuhinje, bolnišnice, ipd.). Prijavitelj išče partnerje - podjetja in raziskovalne centre za proizvodnjo nanomaterialov, razvoj nanodelcev ali nanokompozitov, ki imajo protibakterijske lastnosti.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 1. 05. 2013

ŠIFRA: PS-120/2012

 

PROJEKT: Data Centres in an energy-efficient and environmental friendly Internet

PRIJAVITELJ: Škotska univerza

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-ICT-2013.6.2

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je raziskati in poskušali izboljšati kvantitativne meritve, ki kažejo zmogljivosti/delovanje podatkovnega centra, kot npr. PUE, CUE (Emisije ogljika) in WUE (poraba vode). Raziskana bodo različna orodja, vključno s ponovno uporabo toplote in vključitvijo obnovljivih virov energije za izboljšanje teh meritev.

Prijavitelj projekta išče partnerja – podatkovni center, ki bo uporabil PUE kot merilo, kako učinkovito uporablja svojo moč. Vloga podatkovnega centra kot partnerja bo v  sodelovanju z akademskim partnerjem »rafinirati« zahteve uporabnika, zagotoviti testno napravo za namestitev senzorjev za merjenje učinkovitosti in določiti kje bi lahko testirali predlagane rešitve.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 16. 10. 2012

ŠIFRA: PS-121/2012

 

PROJEKT: GASPIN - Gaze-speech interface to clinical tablets

PRIJAVITELJ: Dansko podjetje

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-2 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Cilj projekta je razviti nov komunikacijski sistem, ki omogoča uporabo očesne interakcije (gaze interaction) implementirane v nizkocenovni napravi za uporabo v kliničnih okoljih. Nov komunikacijski sistem bo izkoriščal tehnologijo očesnega sledenja (eye tracking). Prijavitelj išče partnerja - proizvajalca tabličnih računalnikov in MSP - ponudnika kamer za integracijo in druge naloge predvidene v projektu.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: ČIMPREJ!

ŠIFRA: PS-122/2012

 

PROJEKT: MicroExpress - Microdevice for gene expression profiling of antibiotic resistances

PRIJAVITELJ: Nemški inštitut

PROGRAM: 7. Okvirni program

RAZPIS: FP7-SME-2013-1 (Raziskave v korist MSP)

VRSTA SODELOVANJA: Nemški inštitut za biologijo informacijskih sistemov, išče partnerje v industriji, za skupno prijavo projekta, katerega cilj je razviti hiter in občutljiv "lab-on-a-chip" sistem neposrednega določanja odpornosti na antibiotike v klinični diagnostiki. Prijavitelj išče dodatne MSP–partnerje na področju optike, mikrofluidov ali zasebne bolnišnice.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 1. 11. 2012

ŠIFRA: PS-123/2012

 

Več informacij o aktualnih projektnih predlogih: 

Sebastjan Rosa

Univerza na Primorskem

Znanstveno-raziskovalno središče

Garibaldijeva 1, 6000 Koper

Tel: 05 663 77 80

e-mail: sebastjan.rosa@zrs.upr.si  

 

Več aktualnih projektnih predlogov iščejo partnerje najdete na: http://www.een.si/ps/
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Šempeter-Vrtojba!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!Bodite prvi pri oddaji mnenja.