Logo MojaObčina.si

Šalovci

DANES
30°C
16°C
JUTRI
33°C
15°C
Člani MK Gronska strejla
Deli

MOTO KLUB GRONSKA STREJLA

Predstavitev

Ker se je po krajih našega Goričkega vozilo čedalje več motoristov in nismo bili organizirani, se je pojavila ideja o ustanovitvi kluba, ki naj bi družil istomisleče ljudi, ki uživajo v vožnji z jeklenimi konjički. Tako smo pobudniki organizirali sestanek in kmalu za tem tudi ustanovno skupščino. Ustanovna skupščina MK Gronska Strejla je bila 03.07.1999 in tam smo sprejeli sedaj veljaven statut, znak kluba, ime kluba in se dogovorili o nadaljnjem delu v klubu oziroma bistvu delovanja kluba.

Klub smo ustanovili predvsem zaradi druženja ljubiteljev motorjev, da se med sabo spoznamo, da se vozimo organizirano, da sodelujemo v dobrodelnih akcijah, da se izobražujemo, da si pomagamo (če je motorist v stiski ), itd...

Klub vsako leto prvi teden v mesecu maju organizira mednarodno srečanje motoristov. Dolga leta so bila srečanja v Križevcih, sedaj pa so že nekaj let v Budincih, kjer ima klub svojo klubsko hišo. Tam se srečujemo tudi v zimskih mesecih, prirejamo srečanja z drugimi klubi in se kvalitetno družimo. Udeležujemo se številnih srečanj motoristov po Sloveniji in v sosednjih državah. Vsako leto pa tudi skupno darujemo kri v Murski Soboti.

 

Člani MK Gronska strejla Krvodajalska akcija 2016 Članice MK Gronska strejla Na skupni vožnji

Zadnje vsebine