Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
4°C
JUTRI
4°C
1°C

NAJ travniški sadovnjak v Krajinskem parku Goričko 2022

Le še do petka, 23. septembra 2022 je čas, da se prijavite za izbor NAJ travniški sadovnjak.

Javni zavod Krajinski park Goričko objavlja JAVNI POZIV za izbor za najboljši/najlepši travniški sadovnjak v Krajinskem parku Goričko v letu 2022

Predmet poziva
Predmet javnega poziva so travniški visokodebelni sadovnjaki v zavarovanem območju narave in krajine, v Krajinskem parku Goričko in v evropsko varovanem območju narave, Natura 2000, ki imajo pomembno naravovarstveno, krajinsko ter antropološko vrednost in so urejeni v skladu z dobro kmetijsko prakso. Namen izbora je spodbuditi lastnike travniških sadovnjakov, da negujejo in ohranjajo ekstenzivne sadovnjake, ki so življenjsko pomembni za redke in ogrožene živalske ter rastlinske vrste.

Pogoji poziva
Na izbor se lahko prijavijo vse osebe, ki so lastniki ali najemniki travniških sadovnjakov na območju Krajinskega parka Goričko. Vsakega izmed prijavljenih bo obiskala strokovna komisija in jih ocenila na podlagi pripravljenih kriterijev. Komisija bo ocenjevala vitalnost dreves, prisotnost dupel in gnezdilnic, pestrost sadnih sort, floristično sestavo travniške ruše, način in število košenj, skrb za okolje in rastne razmere ter urejenost in videz sadovnjaka.

Rok in način prijave

Prijave za izbor NAJ travniški sadovnjak zbiramo do 23. septembra 2022 na naslovu Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191, 9264 Grad, na e-naslovu kristjan.malacic@goricko.info ali izpolnite spletni prijavni obrazec. Več informacij na M 041 670 956. Prijavnica za tisk je v priponki na dnu strani.

Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad ter priznanj sodelujočim bo 1. oktobra 2022 na prireditvi Grajski bazar z goričkimi meštri na gradu Grad. 

(vir: park-goricko.org)

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi