Logo MojaObčina.si

Rečica ob Savinji

JUTRI
22°C
8°C
ČE.
22°C
6°C

O vodi in njenih lastnostih

Občina Rečica ob Savinji je konec maja v sodelovanju s številnimi izvajalci pripravila »mini« Dan za Savinjo.

Dan za Savinjo smo v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave, Območna enota Celje, prvič pripravili v letu 2017. Tudi leto dni kasneje je bil gasilski poligon v Šentjanžu gostitelj odmevnega dogodka, ki ga je obiskalo več kot 500 otrok iz vseh zgornjesavinjskih šol.  Letos smo se že pripravljali na ponovno izvedbo Dneva za Savinjo, vendar pa smo ga v soglasju z Zavodom zaradi epidemije odpovedali.

Namesto množično obiskanega dogodka smo se odločili za pripravo »mini« Dneva za Savinjo v atriju Osnovne šole Rečica ob Savinji, kjer smo se o pomenu vode pogovarjali predvsem z učenci od 1. do 3. razreda, pri izvedbi delavnic pa so nam pomagali devetošolci pod vodstvom Zvonke Kladnik. Poleg učencev in Občine so delavnice pripravili še Visoka šola za varstvo okolja Velenje, Javno podjetje Komunala Mozirje in celjska enota Zavoda za varstvo narave, z nami so bili Osrednja knjižnica Mozirje, Naravoslovnotehniška fakulteta – oddelek za geologijo in Društvo prijateljev mladine Rečica ob Savinji. 

Na mini Dnevu za Savinjo smo predstavili projekt Žegnan studenec, skupaj z učenci spoznavali pomen pitne vode, pripravili različne poskuse in ugotavljali lastnosti vode, pripravili vulkan, spoznavali lončke iz biomateriala, se družili ob knjigah in  ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi