Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti in dan slovenskega športa na OŠ Rečica ob Savinji

Letošnji Evropski teden mobilnosti je potekal pod sloganom TRAJNOSTNO POVEZANI. V to dejavnost smo se z namenom ozaveščanja vseh uporabnikov vključili tudi na OŠ Rečica ob Savinji. V tednu od 19. do 23. septembra smo se trudili k dejavnostim prihajati na trajnostni način – peš, s kolesi, avtobusom, kombijem …

Zaključek projekta pa smo združili z dnevom slovenskega športa, v petek, 23. septembra. Ta dan je spomin na dogodek iz leta 2000, ko so naši športniki osvojili prvi zlati olimpijski medalji pod slovensko zastavo. Danes nas zaradi športa pozna ves svet. Glavno sporočilo tega dne je, da bi se ljudje v čim večjem številu ukvarjali s kakršno koli obliko športa. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

V sodelovanju s Planinskim društvom Rečica ob Savinji smo izvedli pohod za vse učence od 1. do 9. razreda. Trase pohoda so bile izpeljane v treh težavnostnih stopnjah. Zjutraj smo se zbrali na šolskem dvorišču, kjer so se nam pridružili člani Planinskega društva. Gospa županja Ana Nuša Rebernik je pozdravila šolarje in jim zaželela lepo športno dopoldne. Planinsko društvo je za vse pripravilo prijetno kulinarično presenečenje. Pred odhodom smo se posladkali s slastnimi rogljički in domačimi jabolki ter se polni energije odpravili na pot. Dobre volje smo se vrnili v šolo, saj smo v naravi aktivno preživeli sončno dopoldne.

Zavedajoč se pomena skrbi za okolje se bomo tudi v prihodnje trudili pri ozaveščanju in udejanjanju načel trajnostne mobilnosti in zdravega življenjskega sloga, k čemur vabimo tudi druge.

 

Vtisi sodelujočih učencev

Športni dan mi je bil všeč, ker sem s hojo naredila veliko za svoje zdravje in si pridobila novo moč. Všeč mi je bilo druženje s prijatelji in fotografiranje.

Meni so bili dobri rogljički, ki smo jih dobili pred odhodom na pot. Všeč so mi bile krave na pašniku. Opekla sem se na koprivah, zbodli so me trni. Vseeno želim, da se pohod ponovi še kdaj.

Na športnem dnevu mi je bilo všeč, ker smo hodili v naravi in si jo ogledovali. Pot bi lahko bila še daljša.

Športni dan mi je bil všeč, ker sem lahko hodila po gozdu in se pogovarjala s prijatelji. Spoznala sem veliko prijaznih pohodnikov oziroma planincev.

Na pohodu mi je bilo všeč, kljub temu da sem padla in me je bolelo koleno in roka.

Všeč mi je bila hoja po gozdu, kjer sem našel veliko gobo (marelo).

 

Koordinatorji projektov: Maša Kolšek, Sabina Kramer, Martina Potočnik in Andrej Stefanović;

vtise je zbrala Darja Goltnik


(vir: osrecica.si)

Oglejte si tudi