Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

GORNJEGRAJSKA TRŽNICA BREZPLAČNO NA RAZPOLAGO PRODAJALCEM ŽIVIL

Župan Občine Gornji Grad Toni Špeh se je na poziv kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, naj lokalne skupnosti v sedanjih razmerah zagotovijo čim bolj varno in nemoteno oskrbo s hrano, odzval s ponudbo za brezplačno uporabo tržnice v centru Gornjega Grada.


Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v svojem dopisu županom izrazila prošnjo, da zagotovijo »odprtje lokalnih, kmečkih tržnic, saj slovenskim družinskim kmetijam prodaja na lokalnih tržnicah predstavlja temeljni tržni kanal za prodajo pridelkov in proizvodov, dela svojih rok. Z vladnim odlokom, ki ureja začasno prepoved ponujanju in prodaje blaga in storitev potrošnikom Republike Slovenije, prodaja živil na tržnicah namreč ni prepovedana.«


Na osnovi tega poziva je gornjegrajski župan Toni Špeh ponudil vsem kmetom in ostalim, ki prodajajo svoje pridelke in živila, da brezplačno koristijo tržnico v centru Gornjega Grada.

Podrobnejša navodila:

  • Prostor za prodajo kmetijskih pridelkov/izdelkov je možno uporabljati vsak dan od ponedeljka do petka, med 9. in 12. uro (po dogovoru pa lahko tudi kakšno drugo uro/termin). Ob sobotah je prostor med 9. in 12. uro že zaseden, ob nedeljah pa, kot vemo, prodaja trenutno ni dovoljena.
  • Zaradi zagotovitve razdalje med ponudniki, lahko trenutno v prostoru, namenjenem prodaji, prodajata največ dva ponudnika hkrati.
  • S prodajo je možno začeti takoj po potrditvi termina prodaje.
  • Ponudnikom, ki so zainteresirani za prodajo, morajo željen termin prodaje sporočiti na e-pošto: tina.gutman@gornji-grad.si. Povratno jim bodo poslali potrditev termina, če je ta prost, oziroma se bodo dogovorili za drug prost termin

 

Oglejte si tudi