Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Občina Rečica ob Savinji ostaja v Zeleni shemi

Občina Rečica ob Savinji je v procesu ponovne presoje uspešno obnovila znak Slovenia Green, zato je destinacija REČICA OB SAVINJI na podlagi prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma prejela znak Slovenia Green Destination BRONZE. Za ponovno pridobitev znaka je bilo potrebno odgovoriti na sto vprašanj, preko odgovorov pa je bilo potrebno prikazati stanje in dokazovati napredek Občine pri razvoju trajnostnega turizma.

Standard Slovenia Green se uporablja v projektu Zelena shema slovenskega turizma za

a) analizo stanja trajnostnega poslovanja v destinaciji,

b) pripravo načrta izboljšav na področju trajnostnega turističnega poslovanja.

Zelena shema slovenskega turizma je sistem oziroma certifikacijska shema, ki pod znamko SLOVENIA GREEN (1) združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, (2) destinacijam in ponudnikom ponudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in (3) skozi znamko SLOVENIA GREEN zeleno delovanje tudi promovira.

Nosilec Zelene sheme slovenskega turizma je Slovenska turistična organizacija. Barva znaka je odvisna od podatkov, ki jih destinacija vnese na platformo, in ocene presojevalca. Vnose pred podelitvijo znaka pregleda akreditirani preveritelj iz Zavoda Tovarna trajnostega turizma GoodPlace, Ljubljana.

Destinacija Rečica ob Savinji je na lestvici od 1 do 10 dosegla povprečno oceno 7,3 v šestih kategorijah. Pridobljeni znak je potrebno obnavljati, in sicer je potrebno  v roku pol leta (to je najkasneje do 28. aprila 2023) izdelati akcijski načrt ukrepov za triletno obdobje do naslednje presoje. Načrt je potrebno predstaviti tudi na občinskem svetu. V nadaljevanju je potrebno do 31. 1. 2023 oddati tudi letno poročilo o uresničevanju ukrepov. Znak Slovenia Green Destination Bronze je veljaven za triletno obdobje do naslednje presoje, to je do 31. oktobra 2025.


vir: občinska spletna stran 

Oglejte si tudi