Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

DEFIBRILATORJI ZA VSE TRI GASILSKE DOMOVE

V sredo, 24. januarja, so predstavniki Rdečega križa Slovenije vsem trem prostovoljnim gasilskim društvom (PGD Grušovlje, PGD Pobrežje ob Savinji in PGD Rečica ob Savinji) v občini podarili avtomatske eksterne defibrilatorje (AED).

Gre za prenosne elektronske naprave, ki so sposobne zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. Glavni pobudnik za razdelitev zelo dobrodošle opreme je bila Ana Šimenc, predsednica Območne organizacije RK Zgornje Savinjske doline ter tudi rečiškega KO RK. Na podelitvi je prevladovalo enotno prepričanje, da gre za dobrodošlo darilo, za katerega pa gasilci upajo, da ga bodo čim manjkrat potrebovali. Defibrilatorji bodo nameščeni na vse treh gasilskih domovih na Rečici, Pobrežju in v Grušovlju, medtem ko je defibrilator pri župnijski cerkvi na Rečici odstranjen. Za plemenito gesto se je RK v imenu gasilcev zahvalil poveljnik občinskega gasilskega poveljstva Jože Lenko, v imenu občine pa podžupan Franc Bastl.

V prihodnje bodo ob pomoči OO RK izvedli več izobraževanj, da bo kar največ gasilcev in občanov usposobljenih za uporabo defibrilatorja.  

Oglejte si tudi