Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
3°C
JUTRI
25°C
4°C
Oceni objavo

Zaključno snidenje Razigranega poletja na Ravnah

Letošnje poletje je na Ravnah na Koroškem potekalo živahno in zanimivo počitniško dogajanje oziroma, kot smo ga poimenovali, Razigrano ravensko poletje.  Dogajanje je potekalo v organizaciji Občine Ravne na Koroškem v sodelovanju z javnimi zavodi s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in športa ter pod okriljem glavnega koordinatorja – Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem (KMC).

Sedem tednov, vse od 4. julija do 19. avgusta  se je 99 otrok pozabavalo med seboj, pletlo nove niti prijateljstva, doživljalo brezskrbne, sproščene razigrane ter tudi zelo aktivne in poučne počitnice.

Zaključek je bil sicer predviden že veliko prej, vendar vreme žal ni dopustilo. Zato so se udeleženci, njihovi starši, mentorji delavnic in seveda organizatorji družili minuli vikend, si pogledali in obudili spomin na platnu z veliko zanimivimi utrinki na fotografijah. Prisluhnili in tudi zapeli in zaplesali so ob zvokih kitare in znanem glasu, ki jih je razveseljeval tudi v poletnih dneh, kantavtorju Milanu Kamniku.

V imenu glavnega koordinatorja Društva KMC je spregovorila in pozdravila prisotne mag. Marjana Kamnik izpostavila pomen dobrega načrtovanja in povezovanja različnih deležnikov že pred začetkom izvajanja počitniških aktivnosti. Pod okriljem Občine Ravne je potekalo poletno počitniško dogajanje in več o projektu je predstavila skrbnica projekta na ravenski občini mag. Marija Vrhovnik Čas. Preko 40 različnih delavnic je veliko število različnih organizacij pripravilo za otroke in tudi ob zaključku so uživali v delavnicah. Besede je povezovala in prepletala Nataša Postoslemšek iz Koroškega medgeneracijskega centra.

Za Razigrano poletno varstvo so poskrbeli: Občina Ravne na Koroškem, Koroški medgeneracijski center, Vrtec Ravne, OŠ Koroški jeklarji, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Juričevega Drejčka, ZKŠTM, Zveza športnih društev, Glasbena šola Ravne, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in Ljudska univerza Ravne. K sodelovanju smo pritegnili tudi mnoge druge institucije, društva in športne klube (Koroški pokrajinski muzej, Društvo tabornikov Rod Koroških jeklarjev, Badminton klub Karizma, Plavalni klub Fužinar, Judo klub Ravne,…).

Oglejte si tudi