Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

13. in 14. maja se je Koroška regija predstavila na 20. Dnevih slovenskega turizma v Zagrebu

Partnerji, ki delujemo na področju promocije turizma na obeh straneh Koroške, tj. ponudniki turističnih storitev in turističnih aranžmajev (Podzemlje Pece d.o.o., Geopark Karavanke, Kärnten Klopeiner See Südkärnten, Hiša mojstrovin Perger 1757, Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, Javni zavod Dravit Dravograd, Spotur Slovenj Gradec, Turistična kmetija Klančnik in Kareta Turizem d.o.o.) smo se v času od 13.-14.5.2015 pod nazivom »Koroška – zakladnica presenečenj« predstavili na Dnevih slovenskega turizma v Zagrebu.
V dveh dneh smo na sejmu v Zagrebu predstavili našo regijo z vsemi najatraktivnejšimi turističnimi točkami in ponudniki turističnih storitev. Od obiskovalcev smo izvedeli, da Slovenijo zelo radi obiskujejo, večina jih je bila že vsaj v Ljubljani ali na Bledu. Poleg teh dveh destinacij so pri Hrvatih zelo popularna slovenska smučišča ter slovenske terme, marsikoga pa pot zanese še v Postojnsko jamo.

Povedali so nam, da vedno več planinarijo in kolesarijo, zato bi radi poleg že poznanih destinacij na Gorenjskem in Štajerskem spoznali še katere druge. Presenetilo nas je, da je kar nekaj obiskovalcev že bilo na Peci, marsikateri pa so o njej že slišal in so se  na stojnici ustavili zato, da bi pridobil več informacij o tem. Na splošno Hrvatje radi hodijo v naše gore, saj pravijo, da imamo na tem področju boljšo ponudbo storitev od njih. Hrvate privlači tudi slovenska kulinarika in seveda slovenska vina, zato so pokazali velik interes tudi za obisk kmečkih turizmov pri nas. Na Koroško bi prišli tudi smučat ali obiskati jezera na naši in avstrijski strani.

Na stojnici so nas obiskali še v Zagrebu živeči Korošči in ostali Slovenci, člani Slovenskega doma v Zagrebu. Zelo veseli so bili, da smo jim v Zagreb prinesli košček naše domovine in obljubili smo si, da bomo ostali v stikih ter se pogosteje obiskovali in sodelovali.

Naše dvodnevno gostovanje v Zagrebu smo izkoristili tudi za srečanja s potencialnimi poslovnimi partnerji, ki bi naše že pripravljene turistične aranžmaje za Koroško tržili pri njihovih strankah. Seveda bo za to potrebnega veliko vloženega dela in truda, a verjamemo, da nam bo z dobro voljo uspelo tudi to.

Veseli smo, da smo se odločili za ta korak in se predstavili na sejmu in upamo, da se bomo tega dogodka še kdaj udeležili, saj želimo, da bi Koroška med hrvaškimi turisti postala vse bolj prepoznavna in priljubljena turistična destinacija.

Oglejte si tudi