Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje župana z upokojenci

V nedeljo, 28. avgusta 2022, so se zaključili letošnji 20. Ravenski dnevi, ki jih je organiziral Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ob pomoči različnih društev, drugih nastopajočih in gostincev ter Občine Ravne na Koroškem. Veliko zanimivih prireditev in dogodkov se je odvijalo po mestu, privabili pa so tako obiskovalce Raven kot tudi tiste iz bližnje in širše okolice ter celo iz tujine.

Živahen, pester in raznolik program je vključeval številne prireditve, od glasbenih nastopov, programa namenjenega mladim ter številnih kulturnih dogodkov, športnih aktivnosti, predvsem pa je bil namenjen druženju vseh generacij ob koncu dopustniškega časa.

Prostor (šotor pri Mestnem bazenu), kjer so se konec tedna odvijale prireditve, je bil zadnji dan namenjen dolgoletnemu tradicionalnemu srečanju ravenskega župana dr. Tomaža Rožena z upokojenkami  in upokojenci. Letošnje srečanje, že enajsto zapovrstjo, je privabilo okoli sedemsto upokojenk in upokojencev iz občine Ravne na Koroškem. Upokojenke in upokojence, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju, je župan pozdravil ter jim zaželel prijetno druženje, zahvalil za jim je za številčno udeležbo. Mesto Ravne na Koroškem v letošnjem letu praznuje 70 let, zato so upokojenke in upokojenci prejeli majico z motivom znamenitosti in zanimivosti našega mesta.

Na srečanju so najuspešnejšim tekmovalcem številnih športnih tekmovanj, ki so se v organizaciji DU Ravne na Koroškem v tem tednu odvijala v okolici njihovih prostorov, podelili priznanja in medalje. Priznanja najboljšim v ruskem kegljanju, biljardu, pikadu, kegljanju in balinanju so podelili župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, državni poslanec za Koroško Jani Prednik in član komisije za šport in rekreacijo pri DU Edi Kopmajer.

Eden od projektov, ki delujejo v naši občini, je Koroški medgeneracijski center, namenjen starejši, srednji in mlajši generaciji, ki je aktivno sposobna in si želi druženj s svojimi vrstniki in z drugimi generacijami, novih znanj, poznanstev, pridobiti razne informacije, nasvete in tudi pomoč. Delovanje in vse, kar se pri njih dogaja, je predstavila zakonita vodja Koroškega medgeneracijskega centra Marjana Kamnik.

Zbrane je pozdravil tudi predsednik DU Ravne Jože Prednik, ki se je zahvalil županu in organizatorju srečanja Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti z vsemi sodelavci. Nagovoril pa jih je tudi poslanec v državnem zboru Republike Slovenije Jani Prednik.

Prijetno opoldne so soustvarjali tudi harmonikarji KD Prežihov Voranc pod vodstvom Alena Rožeja, ki letos slavijo okrogli jubilej – 40 let. Piko na i posebni in lepi ravenski nedelji pa je dodala srčna in vrhunska domača glasbenica - Vera Trafela, ki je pritegnila občinstvo, da je skupaj zazvenelo njeno zimzeleno Koroško srce.

Predstavilo se je tudi Društvo diabetikov Mežiške doline, katerega člani so v šotoru izvajali meritve krvnega sladkorja. Na stojnici se je predstavilo še delovanje KMC, klekljarice sekcije Lipa Ravne ter dobrote s Kmetije Dvornik. Svojo dejavnost so predstavili čebelarji Čebelarskega društva Ravne, predsednik Andrej Lah. Zadonele so Slakove Čebelice iz harmonik KD Prežihov Voranc in po šotoru je 'brenčala' maskota čebelice. Program je povezovala Janja Širnik.

Za prijetno druženje, veselo razpoloženje in zabavo je poskrbel S.O.S. kvintet, ki ga sestavlja šest odličnih, izobraženih glasbenikov z dolgoletnimi izkušnjami na glasbeni sceni.

Nedelja je minila ob izvrstni lokalni hrani gostinstva Lečnik, sladkem presenečenju okrepčevalnice in slaščičarne Joni, s svežim domačim sladoledom in v prijetnem druženju, medgeneracijskem prepletu ter smelem snovanju organizatorjev prihodnjih dogodkov.

Oglejte si celotno galerijo.

Oglejte si tudi