Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

PODPRVAK V KEGLANJU MED TETRAPLEGIKI JE HOVNIK DAMJAN

Pandemija je nekoliko premešala tudi vrstni red tekmovanj v kegljanju. Prva dva kola sta potekala še v predvidenih terminih in normalnih pogojih. Zadnja dva kola sta bila izvedena po sprostitvi ukrepov. Zelo je bil očiten upad tekmovalne pripravljenosti sled nezmožnosti treningov. In to so občutili tudi naši koroški paraplegiki.
A tetraplegik Damjan Hovnik, ki je v tem času tekmoval tudi v atletiki je to svojo dobro telesno pripravljenost prenesel na kegljišče, a tudi on ni imel takšne natančnosti kot v drugem krogu, kjer so vsi naši blesteli. Postal je podprvak med tetraplegiki s seštevkom treh najboljših rezultatov 1161 kegljev in povprečjem 387 kegljev. 

Ekipa Društva paraplegikov Koroške – Srečko Kotnik, Igor Kasnik, Aleksander Rebernik in Damjan Hovnik je osvojila skupno peto mesto. Vsi iz koroške ekipe pa dosegli tudi normo za uvrstitev na državno prvenstvo. 

Skupaj se je tekmovanj udeležilo 43 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

 

Petek  19. junija 2020 se je z 4. krogom v ligi zaključila liga Zveze paraplegikov Slovenije, Doma paraplegikov Pacug s tekmo v Celju, ki se ga je udeležilo 36 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, ki so tekmovali v ekipni in štirih posamičnih kategorijah. Ekipa Društva paraplegikov Koroške in posamezniki niso podrli ravno veliko kegljev in visokih uvrstitev tudi ni bilo – no Damjan je le bil tretji.

Oglejte si tudi