Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Olimpijec Albin Tahiri sprejet pri županu dr. Tomažu Roženu

Ravenski smučar Albin Tahiri, ki je sicer na svojih drugih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu tekmoval za domovino svojega očeta Kosovo, je že kar v prvih dveh disciplinah, v katerih je tekmoval na teh igrah, dosegel dve zelo dobri uvrstitvi.

V smuku se je uvrstil na 35. mesto, v kombinaciji smuk in slalom je Tahiri osvojil odlično 15. mesto. Glede na to, da sta oba smučarja slovenske reprezentance v kombinaciji odstopila, je bil tudi najboljši slovenski smučar v tej disciplini.

Albin je sicer amater med vsemi profesionalnimi smučarji, saj je drugače redno zaposlen kot zobozdravnik v Ljubljani in za svoje treninge in tekmovanja daje svoj prosti čas in dopust. Zato se pri njem odraža pomankanje treningov, ki so tudi vzrok dodatnih sekund oziroma nekaterih zaostankov v vožnjah.

Na Ravnah na Koroškem smo izredno ponosni, da je tako dober športnik, ki se je udeležil že drugih zimskih olimpijskih iger, ponesel ime našega mesta v svet.

Za uspešno tekmovanje in da je ves čas Olimpijskih iger s ponosom zastopal naše mesto Ravne, mu je danes v svojih prostorih izrekel čestitke župan dr. Tomaž Rožen. Čestitkam se je pridružila tudi direktorica občinske uprave mag. Vlasta Kupljen.

Vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi