Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Izjemni uspehi Fužinarjevih plavalcev na EYOF-u v Tbilisiju

Plavalci Plavalnega kluba Fužinar so na olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju osvojili pet posamičnih medalj ter dve v štafeti.
V Tbilisiju v Gruziji so potekale evropske igre mladih – EYOF 2015. Med mladimi tekmovalci so se tega tekmovanja udeležili kar štirje plavalci Plavalnega kluba Fužinar: Janja Jamšek, Janja Šegel, Sara Račnik in Dejan Šteharnik. Dosegli so izjemne kadetske uspehe, največje v zgodovini Slovenije ter tudi PK Fužinar. Osvojili so pet posamičnih kolajn ter dve v štafeti. Janja Jamšek je osvojila zlato medaljo na 200m hrbtno, srebrno na 100m hrbtno. V teh disciplinah je kadetski državni rekord popravila kar petkrat. Zlato medaljo je v disciplini 100m prosto osvojila tudi Janja Šegel, na 50 in 200m prosto je osvojila srebro. Mešana štafeta 4x100m mešano, v kateri so plavali Janja Šegel, Janja Jamšek in Dejan Šteharnik je osvojila tretje mesto, štafeta 4 x 100m mešano z Janjo Jamšek in Janjo Šegel pa je osvojila zlato medaljo z novim kadetskim in mladinskim državnim rekordom.

Na igrah je nastopila še Sara Račnik, ki je nastopila na 100, 200 in 400m prosto. osvojila je 49., 17. in 18. mesta.

V prsnem slogu je na 100- metrski razdalji Dejan Šteharnik osvojil 9. mesto, na 200m prsno pa 21.

Plavalke in plavalec se v nedeljo vračajo domov, v ponedeljek ob 18:00 pa vas vljudno vabimo, da jih skupaj sprejmemo ter jim čestitamo na platoju nad bazenom.

 

 

Povezave

www.pkfuzinar.si

Oglejte si tudi