Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Slovesni sprejem z zlatimi peticami za najboljše učenke in učence na Ravnah

Znanje je naložba za življenje, in če dodamo še, da na mladih svet stoji, so Ravne na Koroškem na dobri poti. 17. junija 2020 je v Kulturnem centru Ravne na slovesnosti župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen sprejel najboljše učenke in učence, ki so osnovno šolo končali z odliko. Za odlično opravljeno delo in za spodbudo za prihodnost, jim je podelil spominske zlate petice Zlatarstva Pečnik.

Kot vse v tem letu, je bil tudi slovesni sprejem za odličnjake devetletke nekoliko drugačen in prilagojen izvajanju priporočil NIJZ – prvič je slovesnost potekala za vsako šolo posebej. Najprej so 'prigarane' zlate petice in čestitke prejeli učenke in učenci OŠ Koroških jeklarjev, nato še sovrstniki, ki so obiskovali OŠ Prežihovega Voranca.

Župan dr. Tomaž Rožen je s ponosom čestital vsem, ki so si z znanjem utrli pot v prihodnost, z željo, da bo prav tako sijoča kot petice iz zlata, ki jim jih vroča ob tej res posebni priložnosti. Prav tako je izpostavil pomen in vlogo staršev, ki so opravili izjemno delo in se zahvalil vsem mentorjem, učiteljem in ostalim, ki so prepoznali talent in ga znali 'zvabiti na plano' ter usmerjati, voditi in pomagati učenkam in učencem, da so vedno posegali po znanju v olimpijskem duhu – 'hitreje, višje, močneje'. 

Kar 30 učenk in učencev osnovnih šol na Ravnah si je, na osnovi devetletnega učenja, neizmerne vedoželjnosti in trdega dela letos prislužilo zlato petico, za odličnost in odličen uspeh v vseh letih osnovne šole, kar uspe le najboljšim.

OŠ Koroških jeklarjev je z devetimi leti odličnega uspeha zaključilo 10 učenk in učencev, iz dveh oddelkov devetih razredov.

Prejemniki zlatih petic so: Marko Haber, Nika Kotnik, Bor Križanič, Lara Ledinek Hovnik, Manca Mlinarič, Žan Pustoslemšek, Julija Valentar Zdovc, Valentin Gorenšek, Jan Gros in Bela Oder.

Na OŠ Prežihovega Voranca je zlate petice osvojilo 20 učenk in učencev, iz dveh oddelkov 9.a in 9.b.

Zlate petice so prejeli: Ela Čepin, David Dobrodel, Jaka Kokol, Taja Kokošinek, Ema Kordež, Urška Kordež, Alisa Merkač, Tine Rožen, Matic Savelli Valente, Ema Spanžel, Karlina Vester, Miha Vetter, Ida Kalčič, Miha Ažnoh, Aljaž Bobek, Polona Horvat, Vid Jelen, Lana Katarina Lampret, Rene Navodnik in Nika Pandev.

Obenem je bila to, ob sicer zaradi epidemije prikrajšani generaciji za valeto in mnoge dogodke ob zaključku osnovnega šolanja tudi priložnost za zahvalo razredničarkam zadnjih razredov: Petri Podjaveršek, Jani Krančan Erjavec, Saši Kos Pušnik in Heleni Ošlovnik.

Pogled nazaj kaže, da so bile tudi letos zlate petice podeljene v podobnem obsegu kot pretekla leta, denimo lani jih je prejelo 27 odličnjakinj in odličnjakov, predlani 26 in leta 2017 kar 32.

Na obeh slovesnostih podelitve zlatih petic so v kratkem kulturnem programu sodelovali moderator Matjaž Homan, ter z glasbenim programom dijaki ravenske gimnazije Tinkara Lednik, Nuša Perenda in Anže Paradiž.

Iskrene čestitke vsem z željo po lepih in brezskrbnih počitnicah. In naj jim 1. september 2020 prinese novo priložnost za prav tako izjemne rezultate, na srednjih šolah!

Foto: D.H., Nika Hölcl Praper

Oglejte si tudi