Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Slovesni sprejem z zlatimi peticami za najboljše učenke in učence na Ravnah

''Mladostništvo in mladost sta oba izraza, ki se nanašata na zgodnje faze življenja posameznika. Zaradi podobnosti in tesne povezanosti teh dveh izrazov se mladostništvo in mladost pogosto uporabljata zamenljivo in včasih je to sprejemljivo. Vendar pa mladostništvo in mladost po definiciji predstavljata različne konotacije. Mladost je izraz, ki se uporablja za mlade na splošno. Adolescenca se na splošno nanaša na najstniška leta. Mladost je značilna za energijo, živahnost, svežino, torej značilnosti, ki so značilne za mlade. Po drugi strani pa je mladost običajno povezana s fizičnimi in psihološkimi spremembami, puberteto, divjajočimi hormoni in biološkimi spremembami. In prav oba pojma lahko pripišemo vam – mladim,'' so bile uvodne besede moderatorja Matjaža Homana v  Kulturnem centru Ravne na Koroškem, kjer je potekal sprejem s slavnostno podelitvijo zlatih petic učenkam in učencem OŠ Koroških jeklarjev in OŠ Prežihovega Voranca ter Glasbene šole Ravne, ki so vsa leta šolanja dosegali najboljši uspeh.

14. junija 2022 je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen na posebni slovesnosti čestital najboljšim učenkam in učencem, ki so osnovno šolo končali z odliko ter jim podelil spominske zlate petice Zlatarstva Pečnik. 22 učenk in učencev osnovnih šol na Ravnah je letos med prejemniki zlate petice za odličen uspeh v vseh letih osnovne šole, kar uspe le najboljšim. 2 zlati petici sta prejela tudi učenca za odličen uspeh v vseh letih obiskovanja Glasbene šole. 

Matjaž Homan je nadaljeval z besedami: ''Drage učenke, dragi učenci, starši in vsi, ki ste danes, dobrodošli, da s skupnimi močmi naredimo pečat uspešni učni poti, ki so jo prehodili vaši otroci vse od prvega do devetega razreda osnovne šole. Verjamem, da ste še posebej starši, izredno ponosni na vašo in hkrati tudi našo mlajšo generacijo, ki je v teh letih predvsem v smislu znanja že marsikaj dokazala. Nekoč sem nekje slišal, da otroci niso naša lastnina, ki bi si jo lahko lastili, ampak so nam dani na posojo, da z njimi upravljamo in jih usmerjamo na pravo življenjsko pot in če nam to uspe, smo v življenju tako ali tako že veliko dosegli.''

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je vsem, ki so v devetih letih šolanja dosegali najboljši učni uspeh in si prislužili zlate petice, s ponosom izrekel čestitke ob izrednem učnem uspehu. Čestital je tudi njihovim staršem, učiteljem ter ravnateljem šol, ki so prav tako doprinesli k odličnemu in izjemnemu uspehu na njihovi uspešni učni poti.

Uspeh namreč nikoli ne pride sam od sebe, saj je vedno rezultat trdega dela in vztrajnosti, letos si je ta laskav naslov, biti devet let šolanja najboljši in dosegati najboljši učni uspeh, prislužilo kar triindvajset učenk in učencev (med njimi ena učenka, ki si je prislužila dve zlati petki. Tako v osnovni in glasbeni šoli).

Na OŠ Koroških jeklarjev je zlato petico prejelo 13 učenk in učencev:  Gašper Breg, Maja Kosmač, Izabela Lever in Leni Vetter iz 9. A oddelka. V 9. B oddelku so zlato petico osvojili Maja Golob in Neja Veselko Pogorelčnik. V 9. C oddelku so odličen uspeh v vseh letih osvojili Eva Božič, Jera Burjak, Vito Cifer, Jana Cvetko, Andraž Gangl, Ajda Kotnik, Nitai Tarkuš. Čestitke in zahvalo so prijele tudi razredničarke Maja Marin, Irena Černovšek in Cvetka Praznik ter ravnatelj Aljaž Banko.

Na OŠ Prežihovega Voranca je zlate petice osvojilo 9 učenk in učencev iz dveh oddelkov 9. a in 9. b. Zlate petice so prejeli: Ana Ramšak in Anej Lampret iz 9. A oddelka; Lena Gerdej, Lana Kokot, Luka Vetter iz 9. B oddelka. V 9. C oddelku so osvojili zlato petico Nik Geč, Jan Kotnik, Jošt Petrič ter Luna Žunec. Zahvala gre razredničarkam Franji Katarini Ofič, Romani Finžgar in Mateji Čebulj ter ravnateljici Bojani Verdinek. 

Med prejemniki zlatih petic sta tudi dva učenca Glasbene šole Ravne, ki sta v šestih letih glasbenega izobraževanja dosegla odličen učni uspeh. Učenka Maja Kosmač, ki jo je poučeval Gregor Kovačič, in Jošt Jevšnikar, katerega učitelj je bil Dušan Štriker. Ravnatelj Glasbene šole Ravne je mag. Aleksander Kotnik.

Na slovesnostih podelitve zlatih petic so v kratkem kulturnem programu sodelovali moderator Matjaž Homan, v glasbenem programu pa dijaka ravenske gimnazije Pika Pepevnik in Anže Paradiž.

Iskrene čestitke vsem z željo po brezskrbnih počitnicah, prvega septembra pa uspešen začetek nove zgodbe na poti do odličnosti!

Oglejte si tudi