Ob Slovenskem dnevu brez zavržene hrane je v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za okolje, podnebje in energijo ter društva Ekologi brez meja potekal nacionalni posvet Spoštujmo hrano, spoštujmo planet. Na posvetu so predstavili aktualno stanje na področju donirane hrane ter količine odpadne hrane v gostinskem sektorju in gospodinjstvih.
Dobre prakse doniranja presežkov hrane
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je ob letošnjem Slovenskem dnevu brez zavržene hrane poudarilo pomen doniranja in prerazporejanja presežkov hrane. Letno se s pomočjo približno 350 prostovoljcev prerazporedi več kot 2000 ton hrane, ki jo donira okoli 130 trgovin, s čimer pomagajo približno 12.000 osebam.
Ministrstvo je ob tej priložnosti podelilo priznanja vsem donatorjem in posrednikom, ki od leta 2018 sodelujejo v projektu Donirana hrana.
S svojim izjemnim prispevkom, požrtvovalnostjo in humanitarnostjo so pomembno prispevali k uspešni izvedbi tega plemenitega projekta.
Priznanje za razporejanje viškov hrane so prejeli tudi člani Društva Koroški medgeneracijski center. Ob prejemu priznanja so izrazili veselje in poudarili, da si bodo še naprej prizadevali pomagati vsem, ki njihovo pomoč potrebujejo.





