Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
29°C
8°C
Oceni objavo

Ponovoletni sprejem župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena

Ob vstopu v novo leto na Ravnah na Koroškem že tradicionalno poteka županov (po)novoletni sprejem ter srečanje s poslovnimi partnerji, predstavniki zavodov, društev in ustanov, sodelavci in prijatelji iz naše občine, Mežiške doline in s Koroške.

Sprejem je tudi priložnost za srečanje župana dr. Tomaža Rožena z gospodarstveniki in predstavniki javnega in družbenega življenja Občine Ravne na Koroškem ter vsemi, ki so v minulem letu soustvarjali podobo občine in pripomogli k temu, da postane občina še bolj prepoznavna in občanom bolj prijazna. Ob spominu na preteklo leto je bilo srečanje priložnost posebnega pomena, tudi kot zahvala vsakomur, ki je kakorkoli sodeloval v času največje naravne nesreče, ki je prizadela Koroško in naše mesto.

 

Ker bo Kulturni center še nekaj časa čakal na ponovno obuditev in sanacijo po poplavah, se je letošnji sprejem odvijal v večnamenski dvorani Kotlje, kjer so povabljene pozdravili in sprejeli župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, skupaj s podžupanoma Petrom Stočkom in Andrejem Erjavcem, poslancem državnega zbora RS Janijem Prednikom ter direktorico občinske uprave mag. Vlasto Kupljen.

 

V programu so se uvodoma z nekaj čarovnije predstavili članice in člani najmlajšega društva v občini - Grofje Koroške, pod mentorstvom Mojce Šipek, in Ravenčanka s poslanstvom, aktualna moštna d'čva Tamara Ramšak, ki je poudarila pomen vsake kapljice vode in spomnila na Koroški ponos, avtohtono kapljico – naš mošt. Zbrane je slavnostno nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki se vsem zahvalil za sodelovanje v preteklem letu, predvsem za pomoč v avgustovski ujmi in po njej, za uspešno delo in skupna prizadevanja za razvoj občine v dobro naših ljudi. Predstavil je doganje in pester utrip preteklega leta na različnih področjih od športa, kulture, gospodarstva kot tudi občinskih projektov ter nanizal nekaj načrtov za leto 2024, z željo, da bi jih skupaj uresničevali v dobrem sodelovanju, razumevanju in povezovanju naše lokalne skupnosti in vseh deležnikov.

 

Nadaljevanje slovesnosti je pospremil glasbeni program zasedbe Hedera vento, ki naš glasbeni prostor bogati od leta 2013. V njihovem repertoarju se najpogosteje znajdejo njihove unikatne perspektive ljudskih pesmi, avtorska glasba ter uglasbljena poezija. Zasedbo sestavljajo Aljaž Lipuš na kitari, Urša Lorber na violini in mandolini ter Mojca Kamnik na violi in mandolini, vsi trije pa skladbe bogatijo tudi z večglasnim petjem. Lani 22. decembra so izdali EP, prvega v nizu treh načrtovanih digitalnih izdaj, ki predstavlja priredbe ljudskih pesmi pod naslovom Korenine so, saj koroška kulturna dediščina za zasedbo predstavlja temelj, ki za glasbenike presega sodobne žanrske konglomerate in meje v vseh pomenih besede.

Družabno srečanje se je zaključilo v sproščenem pogovoru, ob lokalnih dobrotah kmetije Pavšer in sladicah iz Cukrarij. Za fotoreportažo je poskrbela fotobeležNica Nika Hölcl Praper.


Celotno galerijo si lahko ogledate na povezavi.

Oglejte si tudi