Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Literarni večer

Knjižnica K. Meška je v  sredo 18.9. zvečer gostila Literarni večer 12. Festivala drugačnosti z mladim avtorjem s Koroške Alešom Kramolcem. Knjigo, njegovo avtobiografijo, »Vozim skozi življenje« je spisala Petra Škarja. Pogovor z njim je vodil Stojan Rozman. Tistemu, ki je prebral knjigo sta podala dodaten pogled v življenje in ustvarjanje mladega invalida, ki ponosno pove, da ni »vozičkar« po imenu Aleš, ampak Aleš, ki uporablja voziček.

Žal Jože Okoren ni mogel priti in povedati kaj o knjigi »Dvajset nageljnov in voziček«, svoji avtobiografiji, ki jo je spisal Igor Vidmar. A smo naprosili Ivana Gaberška, njegovega prijatelja, zagrizenega nasprotnika v športnih panogah, bivšega predsednika našega društva, …, da kaj pove o Jožetu, »tistih« časih, pomenu društva tako za »svežega« invalida, kot na splošno … in o tem, da nikoli ne obupaš ter daš vse od sebe.

To nista le avtobiografiji ali le opis nekoga, ki npr. po prometni nesreči ostane invalid, njegov boj za ozdravitev, rehabilitacijo, za sprejem v družbi, za službo, … sta zgodbi o poti, o uspehu v življenju, športu, …, kljub oviram; humorja polni in navdihujoča zgodbi, ki  pritegneta k branju in premisleku o zdravju, gibanju, vsakdanjem življenju … zelo motivacijski in poučni.

Predstavitveni del smo zaključili z vprašanji, komentarji poslušalcev in v sproščenemu pogovoru.
Se opravičujem za slabo kvaliteto fotografij.

Oglejte si tudi